Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valve verandert het Steam reviewsysteem opnieuw

Heeft het idee nog even laten stomen.

Valve heeft het Steam reviewsysteem opnieuw aangepast.

Valve pakte onlangs de manipulatie van gebruikersrecenties aan, tot onvrede van sommige kleine ontwikkelaars. Deze studio's geven Steam keys uit aan 'influencers' en als Kickstarter-beloning.

Recensies van Steam-gebruikers die hun key hebben gekregen tellen namelijk niet langer mee voor de gemiddelde score van een game. Hiermee voorkomt Valve fraudelente recensies. Sommige ontwikkelaars vinden echter dat oprechte meningen hierdoor worden weggedrukt.

"De feedback die we krijgen is dat het nu moeilijker is om behulpzame en weloverwogen recensies te vinden die zijn geschreven door mensen die de game buiten Steam om hebben gekregen", aldus een blogpost van Valve.

Vanaf vandaag worden alle recensies opnieuw weergegeven, ongeacht hoe de gebruiker aan de game is gekomen. De gemiddelde score van een game wordt nochtans alleen beïnvloed door gebruikers die de game hebben gekocht via Steam. Recensies die 'behulpzaam' zijn krijgen voorrang.

Valve geeft aan nu te werken aan een systeem waarmee je aangeeft of je een recensie behulpzaam vindt of niet.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Steam

PC

Related topics
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties