Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valve toont specificaties Steam Machine prototypes

Gebruikers kunnen zelf componenten verwisselen.

Valve heeft de specificaties bekendgemaakt van de Steam Machine prototypes, waarvan er 300 verscheept worden naar verschillende Steam-gebruikers. Niet iedere Steam Machine heeft dezelfde componenten. Zo is de ene Steam Machine krachtiger dan de ander.

Qua videokaarten bezitten sommige units de NVidia Titan, sommige de GTX780, de GTX760, of de GTX660. Processoren zijn gevarieerd tussen de Intel i7-4770, de i5-4570, en de i3. In alle gevallen beschikken de prototypes over 16GB DDR3-1600 RAM-geheugen voor de CPU en 3GB GDDR5 voor de GPU, plus een 1TB/8GB Hybrid SSHD-harde schijf.

Met deze configuraties hoopt Valve pc-games naar de woonkamer te brengen. Consumenten hoeven zich dan niet langer te verdiepen in allerlei hardware en systeemconfiguraties, om de nieuwste pc-games te spelen. Toch zijn Steam Machines volledig te upgraden als een gewone pc, door de componenten te verwisselen met nieuwe hardware. Doordat de Steam Machines bestaan uit losse hardware die je ook gewoon in de winkel koopt, is het mogelijk om zo je eigen Steam Machine na te bouwen.

Hoe de Steam Machine er uit ziet is nog niet bekend, maar Valve heeft de controller wel al getoond. Deze biedt evenveel precisie als een muis, en daarom zijn alle Steam-games er mee te spelen. Zelfs games die van zichzelf geen controller-ondersteuning hebben, zoals bijvoorbeeld de meeste strategiegames.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties