Skip to main content

Valve straft 'idling' Team Fortress 2 af

Hoedjes voor al de rest.

In een zeldzaam serieuze post op de Team Fortress 2 blog vertelt Project Manager en droogstoppel Erik Johnson dat alle items die in dat spel verdient werden met de immens populaire 'idling' programma's verwijdert zullen worden van schuldige player accounts.

"We gaan een nultolerantiebeleid voeren," zei hij in een sombere bariton.

Humoristische hoeden en wapens worden in de populaire online shooter ondermeer verdient op basis van gespeelde tijd. Hoe langer je speelt, hoe meer kans je hebt om nieuwe items te ontvangen. Idling programma's zorgden ervoor dat spelers konden inloggen zonder het spel te moeten starten, hun speeltijd verlengden, en zo items verdienden. Een brug te ver voor Valve.

"We beseffen dat er veel vraag is naar items ... maar we moeten de grens trekken bij het gebruik van externe applicaties," ging Erik Johnson verder. Niemand die zeker kon weten of hij wakker was of sliep.

Veel spelers vonden de kansen om een hoed of nieuw wapen te krijgen te klein, en de programma's wonnen zo aan populariteit. Wie zo'n programma niet gebruikte krijgt bij wijze van beloning een gratis hoed toegestopt. Erik Johnson zei geen hoed te willen wegens te flashy.

Read this next