Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valve stopt met tegemoetkomen slachtoffers oplichting

'Oplichterij kan worden voorkomen'.

Ontwikkelaar Valve past het beleid met betrekking tot het teruggeven van in-game voorwerpen aan.

In het verleden was het nog mogelijk om voorwerpen terug te krijgen als ze als gevolg van oplichterij uit je Steam Inventory waren verdwenen.

Valve geeft nu aan dat er meer dan genoeg aanwijzingen zijn als je wordt opgelicht. Zo heeft de ontwikkelaar een melding aan Steam Trading toegevoegd die je waarschuwt zodra je tijdens een transactie met een andere gebruiker geen voorwerpen terugkrijgt.

In de Steam Trading Q&A staat tevens dat Valve rekening houdt met de waarde van schaarse voorwerpen. De ontwikkelaar is niet bereid om deze te vervangen, omdat dit de prijs van de voorwerpen in negatieve zin beïnvloedt.

In de Q&A staan meerdere voorbeelden van oplichterij en hoe ze te herkennen. Zo wordt er onder andere ingegaan op het vervangen van voorwerpen, het aanbieden van valse cd-keys en het linken naar nepsites.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties