Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valve stopt met Steam Greenlight

Kiest voor een Direct-ere aanpak

Steam Greenlight is opgeheven. Dat laat Valve weten in een blogpost. In plaats hiervan komt een nieuw platform genaamd Steam Direct.

Valve laat weten dat hoewel Steam Greenlight de mogelijkheid bood om niche games aan te bieden, het door de influx van nieuwe games steeds moeilijker werd om te vinden wat je wilt hebben. Updates als de ontdekkingswachtrij en curator-reviews hielpen hiermee, maar volgens Valve uiteindelijk onvoldoende.

Steam Direct verhoogt de toegangsdrempel tot de digitale winkel. Valve verzoekt indie-ontwikkelaars om een aantal gegevens te verstrekken, zoals persoons- of bedrijfsgegevens en belastingsformulieren. "Net als bij het aanvragen van een bankrekening", aldus Valve.

Naast dit verzoek moet er ook een honorarium betaald worden, per game die de ontwikkelaar uit wil brengen. Het bedrag ligt nog niet vast maar er wordt momenteel gekeken naar een prijs van honderd tot vijfduizend dollar. Het bedrag wordt vergoed wanneer de game goed verkoopt.

Steam Direct start in de lente van 2017.

Getagged als
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties