Skip to main content

Valve stelt Steam Deck compatibiliteitsprogramma voor

Welke games voldoen aan de eisen?

Valve beoordeelt alle games op Steam manueel om na te gaan welke games speelbaar zijn op het Steam Deck. Bij de lancering van de handheld kun je dan ook meteen zien welke games zich in deze vier categorieën bevinden: 'geverifieerd', 'speelbaar', 'niet ondersteund' of 'onbekend'.

Games die onder de categorie 'geverifieerd' vallen, worden weergegeven met een vinkje in een groene cirkel en voldoen aan de volgende vier vereisten: 'invoer', 'naadloos', 'beeld' en 'systeemondersteuning'. Titels die aan alle eisen voldoen zijn met andere woorden volledig speelbaar en op te starten met een controller, ondersteunen minimaal een resolutie van 800p of 720p en draaien via het besturingssysteem Proton.

Om geverifieerde games gemakkelijker te vinden, bevat de Steam-winkel op het Steam Deck een 'Great on Deck'-tabblad waarop je games vindt die vlot spelen op de handheld.

Bekijk op YouTube

Titels die onder de categorie 'speelbaar' vallen, zijn speelbaar op het Steam Deck mits enkele manuele aanpassingen en worden weergegeven via een geel-zwarte cirkel met een kleine letter i. Zo moet je bij deze games bijvoorbeeld via het touchscreen opstarten of start je altijd met het standaard controller-profiel.

De categorie 'niet ondersteund' bevat onder andere VR-titels die niet speelbaar zijn op het Steam Deck. 'Onbekend' zijn ten slotte games die nog niet manueel zijn beoordeeld door Valve.

In ander Steam Deck-nieuws toont Valve de Steam Deck aankondigingstrailer en onthult hij dat het Steam Deck niet beter presteert in docked mode.

Read this next