Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valve spoort CS: GO valsspelers met AI op

Machine Learning open globaal het offensief.

Met behulp van kunstmatige intelligentie en Machine Learning hoopt Valve valsspelers in Counter-Strike: Global Offensive op te sporen. Dat zegt het bedrijf in een Reddit-post.

Met een spinbot krijg je nog effectievere aimbots, niet toegestane programma's waarmee je automatisch op je vijanden richt. De spinbot geeft de aimbot 360 graden visie, waardoor vijanden die de speler zelf niet ziet toch dankzij de aimbot neergeschoten worden.

Valve zet Machine Learning in om gebruikers met zulke illegale middelen op te sporen."Als wij code schrijven die spinbots herkent, dan zoeken valsspelers manieren om onze maatregelen te omzeilen", meldt Valve op Reddit.

"Dan blijft het een kat-en-muisspel." Daarnaast zegt het bedrijf dat per dag een miljoen CS:GO-potjes gespeeld worden. Dat zijn er te veel om met menselijke ogen in de gaten te houden.

Machine Learning is een vorm van kunstmatige intelligentie waar het detectieprogramma zelf regels en karakteristieken ontdekt waarmee een doel behaald wordt, zoals het opsporen van valsspelers.

Doordat Valve controleert of de kunstmatige intelligentie inderdaad de juiste personen vindt, kan het systeem zijn eigen parameters bijstellen.

Vorige week kondigde Valve nog aan dat de Dust2-map uit de maprotatie van Counter-Strike: Global Offensive verdwijnt.

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties