Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valve sluit achterpoortje om games aan lagere prijs te kopen

Achterpoortje volledig op slot.

Valve maakt bekend dat het een achterpoortje op Steam sluit dat ervoor zorgde dat gebruikers games goedkoper konden aanschaffen dan de bedoeling was.

Via het achterpoortje was het mogelijk om een VPN-verbinding te gebruiken en een afgeprijsde game in een ander land te kopen. Dat is bijvoorbeeld wat er gebeurde met pre-orders voor Horizon Zero Dawn.

De kostprijs van die game was via de Argentijnse versie van Steam veel lager, waardoor VPN-gebruikers de pc-versie van de game tegen een sterk verlaagde prijs konden kopen. Als reactie werd de kostprijs van Horizon Zero Dawn snel verhoogd.

Omdat het bovenstaande tegen de gebruikersovereenkomst van Valve ingaat, verplicht het bedrijf gebruikers vanaf nu om games te kopen via de betaalmethodes van dat land, bijvoorbeeld door een geldige creditcard te gebruiken. Als je verhuist, is het uiteraard wel nog steeds mogelijk om je land te wijzigen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties