Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valve schrapt betaalde mods

Community geeft doorslag.

Valve heeft de mogelijkheid voor betaalde mods in de Steam Workshop geannuleerd, na klachten door de Steam-community die ontaarde in een petitie met meer dan 100.000 handtekeningen.

"Wij verwijderen de mogelijkheid van betaalde mods in de Skyrim workshop. Iedereen die heeft betaald voor een mod, krijgt van ons het volledige bedrag terug", aldus Valve in een post op het Steam-forum.

Valve dacht dat modders door deze functie fulltime aan hun mods konden werken en dat modgebruikers meer mods zouden krijgen. "We dachten dat deze functie zou resulteren in betere mods, zowel gratis als betaald. We wilden dat meer mods fantastische producten zouden worden, zoals Counter-strike, DayZ, Dota en Killing Floor.

Valve zegt dat het de plank flink heeft misgeslagen, maar dat het idee erachter nog altijd leeft. Zolang mensen erover praten, blijft de ontwikkelaar naar de feedback kijken.

Ook Bethesda Softworks geeft als uitgever van Skyrim zijn mening in een korte verklaring: "Hoewel we goede bedoelingen hadden, heeft de community duidelijke feedback gegeven: dit is geen gewilde functie. Jullie steun betekent alles voor ons, en we luisteren naar jullie."

Er was met name kritiek op het feit dat mod-bouwers slechts 25 procent van de omzet kregen. De rest ging naar Valve. Daarnaast was het voor modders te gemakkelijk om assets van anderen te stelen en daar geld mee te verdienen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

The Elder Scrolls V: Skyrim

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Imre Himmelbauer avatar

Imre Himmelbauer

Redacteur

Imre is een twintigjarige journalist in spé en gamer in hart en nieren. Als hij niet met zijn opleiding bezig is, geniet hij graag van een potje FIFA, een goede platformer of een puzzelgame.

Reacties