Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valve onhult Source 2

Gratis voor ontwikkelaars.

Valve heeft op de Game Developers Conference in San Francisco de Source 2-engine onthuld. Die engine is de opvolger van de Source-engine die Valve tien jaar geleden voor Counter Strike: Source en Half-Life 2 gebruikte. De engine is voor ontwikkelaars gratis beschikbaar.

"De waarde van een platform zoals de pc is hoeveel het de productiviteit van de gebruikers bevordert," zegt Jay Stelly van Valve in een persbericht. "Met Source 2 ligt onze focus op het versterken van de productiviteit van de ontwikkelaar."

"Content gemaakt door gebruikers wordt alsmaar belangrijker. Daarom is Source 2 niet alleen voor professionele ontwikkelaars ontworpen, het laat ook gamers toe om zelf aan de ontwikkeling van hun favoriete games deel te nemen. We maken Source 2 gratis voor ontwikkelaars beschikbaar. Samen met de recente aankondigingen van Epic en Unity helpt dit om de dominantie van de pc als belangrijkste platform voor het leveren van content te verlengen."

Valve heeft ook de Steam Link voorgesteld. Dit apparaat laat je toe om vanaf de pc of de Steam Machine te streamen aan 1080p en 60Hz. Zowel de Steam Link, de Steam Machine en de Steam Controller komen in november uit. De Steam Link en Steam Controller kosten 49,99 dollar, maar de Europese prijzen zijn nog niet bekend.

De Steam Link
Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Nathan Van Coillie avatar

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Reacties