Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valve lijft team achter Kerbal Space Program in

UPDATE: ontwikkelaar 'is nog steeds onafhankelijk.'

UPDATE: Ontwikkelaar Squad heeft laten weten dat Valve slechts een aantal voormalige werknemers van de studio heeft aangenomen. Deze werknemers waren al vertrokken bij Squad voordat ze door Valve zijn ingelijfd.

"Valve heeft niet 'het volledige KSP-team' aangenomen. Squad is en blijft een onafhankelijke studio. We werken op dit moment hard aan nieuwe content voor KSP, waaronder de Making History-uitbreiding", aldus een woordvoerder.

Oorspronkelijk bericht: Ontwikkelaar Valve heeft het team achter Kerbal Space Program aangenomen. Dat meldt ex-Valve-medewerker Roger Lundeen tijdens de Game Dev Unchained podcast.

Volgens Lundeen heeft Valve het complete team 'modders' achter Kerbal Space Program een baan aangeboden. Een voorlichter van Valve heeft inmiddels bevestigd dat het team 'enige tijd geleden bij Valve is komen werken.'

Het is op dit moment niet bekend wat de nieuwe taak van het team binnen Valve precies is. Valve heeft zelf enkel gemeld dat er 'binnenkort meer details worden onthuld.'

Kerbal Space Program is een ruimtesim waarin je een eigen ruimteprogramma begint. De game is speelbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Eerder dit jaar raakte bekend dat Kerbal Space Program een Making History-uitbreiding krijgt.

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties