Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valve legt invloed van coaches in CS:GO toernooien aan banden

Het afscheid van de 'zesde man.'

Volgens een nieuwe regelgeving van Valve moeten Counter-Strike: Global Offensive-teams minder beroep doen op hun coach tijdens matches van officiële toernooien. Het bedrijf vaardigt een regelgeving uit die de invloed van coaches aan banden legt.

Competitieve CS:GO teams maken al langer gebruik van coaches om spelers te verbeteren en motiveren. De afgelopen tijd worden er echter vragen gesteld over hoe betrokken deze coaches mogen zijn tijdens de wedstrijden zelf.

Volgens Valve is het voordeel van een coach tijdens de match te groot en worden kleinere teams zonder ondersteuning benadeeld. Zo bestuderen coaches de economie, tactiek en speelstijl van de tegenstanders, zonder dat de spelers hier zelf aandacht aan moeten besteden. Die constante observatie en ondersteuning leidt volgens Valve tot de aanwezigheid van een zogenaamde 'zesde speler' die de spelers ontlast van taken die zelf moeten uitvoeren. Hierdoor is een coach volgens het bedrijf 'niet langer enkele een bron van training en begeleiding.'

Aanzet tot de nieuwe regelgeving is een email van een coach naar de organisator van een toernooi. Hierin vraagt hij naar uitgebreidere toegang tot data tijdens matches. De organisator stuurde de mail naar Valve, die prompt reageerde met de nieuwe regel om de invloed van coaches aan banden te leggen.

Valve richt in een email naar de organisatoren van CS:GO toernooien het standpunt als volgt toe: "De huidige participatie van coaches staat haaks op het doel van onze events, namelijk het ontdekken welk Counter-Strike team met vijf spelers zelf over de beste vaardigheden in CS:GO beschikt."

Voortaan mogen coaches op officiële toernooien 'enkel met hun spelers communiceren gedurende de warming-up, de pauze of één van de vier time-outs van 30 seconden die de coach of speler kunnen aanvragen.'

Valve licht verder toe dat toernooien die door derde partijen worden georganiseerd zich niet aan deze regel hoeven te houden. Wel zijn deze maatregelen een 'geadviseerde regel,' mochten zij toenadering van Valve zoeken.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Counter-Strike: Global Offensive

PS3, Xbox 360, PC, Mac

Related topics
Over de auteur
Samuel Bom avatar

Samuel Bom

Redacteur

Besteedt zijn tijd aan games, boeken, koffie en schrijfsels. Kent de kaart van Hyrule uit zijn hoofd en verloor ooit in Quake van zijn kat.

Reacties