Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valve lanceert Remote Play Together voor Steam

Nu alleen nog drie vrienden vinden.

Valve heeft de bèta-versie van Remote Play Together voor Steam gelanceerd. Dankzij die nieuwe optie is het vanaf nu mogelijk om games die enkel lokale multiplayer ondersteunen toch online te spelen met je vrienden. Volgens Valve wordt Remote Play Together ondersteund in meer dan 1000 games.

Het is mogelijk om de meeste games op deze manier met twee tot vier spelers te spelen. Bovendien hoeft slechts een van de spelers de game te bezitten. De controllers of keyboards van de gasten worden door Remote Play Together herkend als lokale inputs, en voice chat wordt volledig ondersteund.

Momenteel bevindt Remote Play Together zich nog in een bèta-fase. Je kunt deze uitproberen door je in te schrijven voor de nieuwe Steam Beta. In aanloop naar de officiële release wil Valve onder andere nog de stabiliteit van je connectie verbeteren en ervoor zorgen dat Remote Play Together door meer hardware wordt ondersteund.

Getagged als

Over de auteur

Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties