Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valve kondigt Steam Greenlight aan

Stem op welke games naar Steam komen.

Valve heeft Steam Greenlight uit de doeken gedaan. De service zal vanaf augustus een onderdeel zijn van Steam.

Ontwikkelaars kunnen hun game op Steam Greenlight zetten door middel van screenshots, video's en een productbeschrijving. Vervolgens kan de Steam-community -jij dus- stemmen op de concepten of games die ze graag in de Steam Store willen zien. Dit is met name interessant voor de oprukkende indie-beweging. Indie-game ontwikkelaars kunnen hun game dan makkelijker in de spotlight zetten.

Tot zo ver is het altijd Valve zelf geweest die bepaald welke games er op Steam te koop zijn. Maar het bedrijf vindt het belangrijk dat de community zich laat horen. "De community zou moeten bepalen wat er uit komt op Steam. Immers, ze zijn uiteindelijk degene die bepalen of ze er hun geld aan uit willen geven," aldus Valve.

Geïnteresseerden kunnen stemmen op de games die ze interessant lijken, maar of de game doorgaat naar de Steam Store hangt niet af van het aantal stemmen. Valve gebruikt het systeem voornamelijk om te bepalen hoeveel interesse er is. Zo kan de community een 'game page' ook delen via sociale netwerken als Facebook om vrienden over te halen ook te stemmen, wat mede bepalend zal zijn.

De enige beperking die Valve ontwikkelaars oplegt is dat de games geen offensief materiaal mogen bevatten en geen copyrights mogen schenden.

Getagged als

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties