Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valve kondigt Steam Family Sharing aan

Deel je Steam-games met vrienden en familie.

Valve kondigt een nieuwe functie voor Steam aan, die het mogelijk maakt je Steam-games te delen met vrienden en familie: Steam Family Sharing.

Het delen van de digitale games werkt doordat de eigenaar van de Steam-account toestemming verleent aan andere computers, tot een maximaal van tien. Vrienden kunnen ook zelf een verzoek sturen om toegang te krijgen, zodra ze een game in jouw lijst zien die ze graag willen spelen.

Het is niet mogelijk om losse games te delen: je deelt je hele bibliotheek en slechts één iemand kan er per keer gebruik van maken. Wanneer je je eigen games opstart, krijgt de andere persoon kort de tijd om te stoppen met spelen en de optie de game zelf aan te schaffen.

Daarbij is het aan te raden je bibliotheek alleen te delen met mensen die je echt vertrouwd. Mochten ze cheaten of frauderen in games op jouw account, dan bestaat de mogelijkheid dat je niet langer gebruik mag maken van Family Sharing.

De bèta van Steam Family Sharing start binnenkort en geïnteresseerden kunnen zich inschrijven bij de Family Sharing Group op de Steam Community-pagina. Alle regeltjes zijn terug te vinden op de toegewezen Steam-pagina.

Geruchten dat Valve het delen van downloads toe zou staan gaan al langer, met name in de periode dat Microsoft een Family Sharing Program aankondigde voor de Xbox One. Sinds de nieuwe regelingen rond de DRM is die functie niet langer onderdeel van de Xbox One.

Getagged als
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties