Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valve komt met Source Filmmaker

Gratis software laat je jouw eigen Team Fortress 2 animaties maken.

Source Filmmaker, een gratis programma voor PC en MAC dat spelers hun eigen animatiefilmpjes van Team Fortress 2 laat maken, verschijnt later dit jaar. Dat heeft Valve aangekondigd.

Het is exact dezelfde software als wat Valve zelf gebruikt om hun TF2 filmpjes te maken, zoals bijvoorbeeld de recente Meet the Team-filmpjes. "Het doel van Source Filmmaker was om een platform te ontwikkelen waarmee we computer geanimeerde filmpjes, inclusief verhaalvertelling, efficiënter kunnen maken. Daarbij wilden we optimale creatieve vrijheid behouden," legt Valve designer Bay Raitt uit.

"De afgelopen vijf jaar hebben we meer dan vijftig animatiefilmpjes gemaakt met Source Filmmaker. De software maakt het voor onze community mogelijk om hun eigen filmpjes te maken in Team Fortress 2 of in hun eigen Source-mods."

Op het moment is het programma in een gesloten bèta, maar zal later dit jaar gratis beschikbaar zijn op PC en MAC. Bekijk het filmpje hieronder om te zien waar we het precies over hebben.

Over de auteur

Thomas Mak avatar

Thomas Mak

Editor Eurogamer Benelux

Thomas is een gamer met een lichte identiteitscrisis. Hij speelt het liefst een point and click adventure om daarna verder te gaan met een sportgame. Vervolgens schuift hij een singleplayer shooter in zijn 360 om de dag of te sluiten met een action-adventure met rpg elementen. Thomas speelt alles, behalve een Japanse rpg. Tsja, je moet ergens een grens trekken.

Reacties