Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valve introduceert Steam Guard beveiliging

Newell geeft z'n paswoord vrij.

Account-phishing en -hacking is de nummer één klacht die de klantendienst van Valve's downloadplatform Steam te verwerken krijgt. "Waarom het probleem dan niet bij de wortel aanpakken," moet Valve gedacht hebben en het resultaat daarvan stelde Gabe Newell himself deze week voor in het Duitse Hanover.

Het idee achter Steam Guard is dat een gamer z'n Steamprofiel vanop één computer beheert en iedere andere poging tot aanpassing vanop een andere computer in eerste instantie geblokkeerd wordt. Op die manier kan een hacker dus niet simpelweg je paswoord veranderen waarop jij vervolgens met de gebakken peren zit.

Wanneer het daarentegen over een computer gaat die je wel wil toelaten aan te melden met je Steam-account, volstaat het op die computer éénmalig een speciale code in te geven die men eerst naar je e-mailadres verstuurt. Tot slot krijg je ook nog te zien of er computers zonder toestemming hebben geprobeerd met jouw naam in te loggen.

De enige vereiste om hier gebruik van te kunnen maken is dat je computer is uitgerust is met een Intel Core processor van de tweede generatie -beter bekend als de Sandy Bridge familie-, omdat dit voorlopig de enige processoren zijn die Intels 'Identity Protection Technology' aan boord hebben. Hiermee kunnen zij hardwarematig unieke codes genereren voor jouw computer, wat het leven van hackers uiteraard een stuk moeilijker maakt. Voorlopig lijkt deze nieuwe beveiliging dus niet bruikbaar voor mensen zonder zo'n processor of een AMD-tegenhanger.

Steam Guard doorgaat momenteel een bètafase waarvoor je je kan inschrijven in Steam zelf, meer info vind je hier.

Tot slot nog even vermelden dat Gabe Newell genoeg vertrouwen heeft in Steam Guard om in Hanover langs z'n neus weg de gegevens van zijn eigen account op groot scherm te projecteren. Zij die zich geroepen voelen kunnen altijd een gooi doen naar de jackpot door met "gaben@valvesoftware.com" en "MoolyFTW" in te loggen op Steam. Of dat te proberen, althans.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties