Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valve heeft interesse in de Wii U

Newell: "past binnen ons business model"

Gabe Newell, de omvangrijke baas bij ontwikkelaar Valve, heeft tijdens het Games for Change Festival in New York laten weten dat de Wii U "beter past" binnen de huidige structuur van zijn bedrijf. Veel beter dan de Wii dat ooit deed.

Newell vertelde dat Valve sinds hun keuze om voor de PS3 en X360 te ontwikkelen, nu ook de Wii U in aanmerking laat komen als platform waarop ze aanwezig willen zijn. Ontwikkelen voor de nieuwe console van Nintendo zou "binnen het raamwerk" passen.

"Het ziet ernaar uit dat de Wii U veel krachtiger zal worden dan de vorige console", zei de man. "Er is grafisch veel meer mogelijk door de verhoogde CPU-kracht, waardoor ik denk dat het voor ons makkelijker zal zijn om de ontwikkeling ervoor te laten passen binnen ons business model."

Newell vertelde ook nog dat de werknemers bij Valve grote fans zijn van Nintendo. Benieuwd wat voor moois Valve naar de Wii U zal brengen. We kunnen ons bijvoorbeeld al Portal 3 voorstellen met behulp van de nieuwe, met een scherm uitgeruste controller!

Getagged als
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties