Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valve brengt verbeterd Steam Deck met OLED-scherm uit

Met een grotere batterij.

Valve heeft een nieuwe versie van het Steam Deck aangekondigd. Het Steam Deck OLED pakt vooral uit met een verbeterd scherm en een grotere batterij.

Het nieuwe OLED-scherm is groter en ondersteunt HDR. De draagbare pc blijft wel even groot, al is het nieuwe model wel ongeveer 50 gram lichter. Qua grafische kracht verandert er niets, dus alle games die voor het originele Steam Deck worden ondersteund kun je ook op het Steam Deck OLED spelen en omgekeerd.

Om het grotere scherm te ondersteunen zit er in de nieuwe versie een verbeterde batterij. Die heeft nu een opslagcapaciteit van 50Whr in plaats van 40Whr. Daarnaast ondersteunt het scherm een refresh rate van 90Hz in plaats van 60Hz.

Voor het instapmodel van het Steam Deck blijft de versie zonder OLED-scherm beschikbaar voor € 419 euro. De versies met 512 GB en 1 TB geheugen krijgen wel een OLED-versie. Die zijn vanaf 16 november te koop voor respectievelijk 569 en 679 euro.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties