Skip to main content

Valve bant spelers na Counter-Strike: Global Offensive wedstrijdvervalsing

Pro's gokken tegen zichzelf.

Valve bant zeven professionele Counter-Strike: Global Offensive spelers betrokken in een schandaal rond wedstrijdvervalsing en gokpraktijken.

Op 21 augustus 2014 leed één van de beste Amerikaanse CS:GO teams iBUYPOWER een verrassende nederlaag tegen underdog NetcodeGuides.com. De match werd getekend door gelatenheid en slechte beslissingen van iBUYPOWER. Het team schreef dit zelf toe aan jetlag en te weinig oefening, maar volgens een onderzoek van Daily Dot was er kwaad opzet in het spel. Om gokwinsten op te strijken zou iBUYPOWER de wedstrijd bewust verloren hebben.

Valve deed naar aanleiding van deze beschuldigingen zijn eigen onderzoek en concludeert:

"Wij kunnen bevestigen, dankzij een onderzoek naar de historische activiteit van de betrokken accounts, dat een aanzienlijke hoeveelheid aan waardevolle items gewonnen dankzij die wedstrijd door Duc "cud" Pham verdeelt zijn onder iBUYPOWER spelers en de stichter van NetCodeGuides, Casey Foster."

De betrokkenen worden levenslang verstoten van evenementen die door Valve worden gesponsord. De ontwikkelaar tolereert niet dat "professionele spelers, hun managers en de teamorganisatie onder welke omstandigheid dan ook gokken op CS:GO wedstrijden, zich associëren met CS:GO gokkers, of informatie verstrekken aan derden die hun gokbeslissingen kunnen beïnvloeden."

De bewuste wedstrijd kan je hieronder integraal bekijken. Let vooral op het moment rond minuut elf, wanneer Steel lang twijfelt om te schieten.

Bekijk op YouTube

Read this next