Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valorant Ranks: Ranking systeem, tiers en of ranks gereset worden in Valorant uitgelegd

Alles wat je moet weten over het ranking systeem in Valorant.

Ranks in Valorant duiden aan hoe goed je bent in Competitive Mode.

Naarmate je beter wordt in Valorant, zal je zien dat je stijgt in het ranking systeem. Dat systeem bestaat uit verschillende ranks en tiers.

Een van de voornaamste doelen in Valorant is om de hoogst mogelijke rank te bereiken, dus het is ook belangrijk om te weten wanneer je rank reset gebeurt.

Op deze pagina:

Hoe unlock je Competitive mode in Valorant uitgelegd

Als je wil meedoen in Valorant's Competitive Mode moet je eerst 20 Unrated matches spelen in de Unrated mode.

Deze matches hebben geen effect op je ranking maar geven je wel de kans om te leren hoe de game werkt, te experimenteren met verschillende agents en nieuwe tactieken te leren.

Competitive Mode unlock je na 20 Unrated Matches en vanaf dan kan je door de Valorant ranks beginnen klimmen. Maar als je wil kan je natuurlijk in Unrated mode blijven spelen als je dat liever doet. Die mode gaat niet weg.

De Ranks in volgorde en tiers in Valorant uitgelegd

Eenmaal Competitive Mode unlocked is, kan je beginnen met stijgen op de Valorant ranking ladder.

Er zijn acht ranks in Valorant, en naast de hoogste rank bestaan ze allemaal uit drie tiers - tier 1, tier 2 en tier 3.

Startend bij de laagste rank en eindigend bij de hoogste rank zijn dit de ranks in Valorant:

  • Iron
  • Bronze
  • Silver
  • Gold
  • Platinum
  • Diamond
  • Immortal
  • Valorant

Als je een Competitive Match in Valorant speelt, dan kan je tegen anderen spelen zolang ze maximum twee ranks verschillen van jouw rank. Als je Silver rank hebt bijvoorbeeld, betekent dat je kan spelen tegen Iron, Silver, Gold of Platinum ranks.

Het matchmaking systeem houdt ook rekening met het aantal spelers in je party zodat je het niet in een PUG moet opnemen tegen een party van vijf.

Als je 14 dagen na elkaar niet meedoet aan Competitive matches, dan zal je rank niet getoond worden. Hij zal wel niet dalen terwijl je weg bent. In de plaats wordt je rank verborgen tot na je eerstvolgende Competitive Match. Dat betekent dat je dus gerust een pauze kunt nemen van Valorant zonder dat je bang moet zijn dat je harde werk voor niets is geweest.

Hoe stijg je in rankings in Valorant

Matches winnen in Competitive Mode is de voornaamste methode om in rank te stijgen in Valorant.

De game houdt echter ook rekening met hoe je die matches wint. Het maakt dus een verschil of je een match van begin tot eind domineert of de overwinning op het laatste nippertje haalt bij het bepalen hoe hard je stijgt.

Voor de lagere ranks, zoals Iron en Bronze, neemt Valorant je persoonlijke prestatie mee in rekening. Hoe beter je speelt, hoe waarschijnlijker het is dat je een tier stijgt. Persoonlijke prestaties worden minder belangrijk naarmate je door de ranks stijgt. Op de hoogste ranks houdt het systeem geen rekening meer met wat je persoonlijk doet.

Zodra je Valorant rank bereikt, de hoogste rank in de game, is het enige waar de game nog naar kijkt of je de match gewonnen hebt en hoe je als team gewonnen hebt.

Valorant is er eindelijk! Bekijk onze informatie over de Battle Pass skins voor het eerste season. We vertellen je ook alles over de Ranks en tiers in Valorant en wat de beste wapens in Valorant zijn. Kan je niet spelen? Misschien heeft ons artikel over de Valorant error codes de oplossing!

Resetten ranks in Valorant?

Momenteel zijn de enige spelers die hun rank gereset zullen zien, de spelers die meededen aan de closed beta. Als je één van die spelers bent, zal je merken dat de rank die je behaalde tijdens de closed beta verdwenen is en nu terug van nul moet beginnen.

Zoals eerder vermeld, als je Valorant langer dan 14 dagen na elkaar niet speelt, dan zal je rank niet langer getoond worden. Je rank zal echter niet dalen terwijl je weg bent en na één Competitive match is je rank terug.

Het valt nog te bezien of er ooit een nieuw event zal zijn, zoals het begin van een nieuw seizoen, dat ervoor zorgt dat iedereens rank terug reset.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Valorant gids en tips voor meer tips.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties