Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valkyria Chronicles 3 krijgt een platform

Speelbaar op de Tokyo Game Show

Het Valkyria Chronicles franchise, deeltje twee was nog maar net uit en iedereen wist gewoon dat er al een derde deel zat aan te komen. Wat we echter nog niet wisten, was het platform. Het eerste deel verscheen op de PS3, maar vanwege teleurstellende verkoopcijfers was er niet genoeg budget op die console te produceren. Gelukkig was er nog de PSP en zijn lagere productiekosten.

Dus, deeltje drie, terug naar de PS3 of wederom richting PSP?

Het Japanse blad Famitsu brengt ons het antwoord: PSP. Het magazine had zelfs ettelijke pagina's geweid aan de nieuwe VC game. De volledige titel is Valkyria Chronicles 3: Unrecorded Chronicles en zal zowel in de handel als via PSN beschikbaar zijn op 27 januari (Japanse release). Deze versies zullen respectievelijk ¥ 6.279 en ¥ 5.660 kosten.

Famitsu interviewde Valkyria 3 producer Shinji Motoyama over gameplay en verhaal, maar eerst en vooral inzake gekozen platform. De hoofdreden om terug voor de PSP te kiezen, was het gebrek aan vernieuwing. De man beweerde dat een nieuw deel voor de PS3 echt wel een grote verandering in gameplay met zich zou moeten meebrengen. De ontwikkelaar houdt innovativiteit namelijk hoog in het vaandel (iets wat we best wel willen geloven) en wil de fans dan ook verrassen indien ze eenmaal naar de thuisconsole komen. Aangezien Valkyria 3 trouw blijft aan zijn roots en zich vooral bezig houdt met het updaten van het originele concept, werd opnieuw de handheld gekozen als platform. Een nieuw deel van Valkyria Chronicles op de PS3 is dus zeker niet uitgesloten, het zal gewoon het derde deel niet zijn...

De setting is opnieuw het fictieve Europa van 1935 - net zoals in de eerste Valkyria Chronicles. Het verhaal en de personages zijn wel compleet verschillend. Het verloop van de game zal ook meer rond het verhaal draaien en niet langer mission-based zijn.

Mensen aanwezig op de Tokyo Game Show kunnen alvast met een demo van de game aan de slag.

Getagged als
Over de auteur
Steph Vanquaethem avatar

Steph Vanquaethem

Executive Editor

Reacties