Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valheim workbench: je workbench maken en upgraden naar hogere levels uitgelegd

Zo craft je steeds betere items.

De Workbench in Valheim is één van de meest belangrijke items in de game. Zonder de workbench kan je geen nieuwe gebouwen of gear craften.

Je moet een aantal dingen doen voordat je de workbench kan maken, maar eenmaal dat achter de rug is, opent de game zich. Je kan je eerste basis bouwen, armour en wapens craften en de eerste boss Eikthyr verslaan.

Daarna kan je de workbench upgraden op toegang te krijgen tot nieuwe item types en je armour en wapens upgraden naar nog sterkere versies.

Op deze pagina:

19 tips voor beginners voor ValheimBekijk op YouTube

De workbench bouwen kort uitgelegd

Om de workbench te bouwen in Valheim moet je eerst een aantal stappen doorlopen. Kort samengevat moet je dit doen:

 1. Wood en stone verzamelen
 2. De hammer craften
 3. Met de hammer je workbench craften
 4. De workbench in een 'sheltered environment' zetten, oftewel een huisje

Dit klinkt allemaal vanzelfsprekend, maar het laattste punt kan best verwarrend zijn. Hieronder gaan we verder in op hoe je je eerste workbench kan zetten.

Hoe bouw je de workbench in Valheim

Om je eerste workbench te bouwen, heb je verschillende components nodig. Deze vereisen allemaal wat steen (stone) en veel hout (wood).

Hout kan je vinden door te interacteren met takken op de grond, of door een bijl (axe) te maken, en de dunne bomen in de buurt neer te kappen.

Steen (stone) daarentegen kan je enkel oprapen in het begin. Je ziet de keien liggen op de grond. Als je het lastig hebt met er te vinden, ga je best naar de meer open gedeeltes van de Meadows aangezien ze moeilijker te zien zijn in de bossen.

Wanneer je klaar bent, maak je een hamer (hammer). Daar heb je het volgende voor nodig:

 • 3x Wood
 • 2x Stone

Equip de hammer, en druk op de knop voor het Build menu. De knop daarvoor staat aangeduid rechtsonder je scherm. Ga nu naar de crafting tab en selecteer workbench.

Om de workbench te craften, heb je de volgende resources nodig:

 • 10x Wood

Eenmaal de workbench neergezet is, krijg je een boel nieuwe crafting opties, zoals je eerste gear waar je flint voor nodig hebt tot onderdelen van gebouwen zoals daken en muren zodat je je huisje kan bouwen.

Dat is echter niet alles wat je nodig hebt. Om de workbench te gebruiken moet je een dak zetten erboven. Met andere woorden, je moet er een structuur rond bouwen.

Er zijn twee manieren om dit te doen. De eerste is om van nul te beginnen en het gebouw rond de workbench te zetten. Dit kan je doen met de hammer zolang je in de buurt bent van de workbench. Het gebouw moet niet volledig afgewerkt zijn. Zolang je muren hebt en een dak boven de workbench is het in orde.

De tweede manier is je workbench te plaatsen in een verlaten woning. Deze kom je al tegen in de meadows en zijn soms groot genoeg om een workbench in te zetten. We raden dit aan voor je allereerste thuisbasis, aangezien het stukken goedkoper is en minder tijd in beslag neemt.

Wij vonden verschillende verlaten huizen niet ver van de eerste boss rune, maar aangezien elke Valheim map anders is, valt het niet te voorspellen. Elke Meadows heeft echter verschillende van deze locaties. Zodra je overigens een bed hebt gezet in je gebouw, zal deze vanaf nu de plek zijn waar je respawnt wanneer je sterft.

Eenmaal je een gepaste plek gevonden hebt, zet je de workbench erin en herstel je alle muren en daken rond je. Vanaf dan kan je je workbench optimaal gebruiken.

Hoe upgrade je de workbench in Valheim

Met de workbench zal je veel meer opties hebben op te craften en bouwen in vergelijking met wanneer je enkel de hamer hebt. Je krijgt steeds meer opties naarmate je workbench level stijgt.

Je kan je huidige workbench level zien via de ster in de rechterboven hoek van het workbench menu, en het nodige workbench level voor een specifiek item door de ster vlak naast de items die je nodig hebt om dat item te craften.

Om je workbench te upgraden in Valheim, moet je een specifiek item maken voor elk level. Om dit item te craften, moet je de hamer gebruiken in de buurt van je workbench en dan de Crafting tab openen.

Plaats dit item vervolgens in de buurt van je workbench. De afstand mag niet te groot zijn maar gelukkig is het geen probleem als het aan de andere kant van een muur is. Als je dus maar een klein gebouw hebt met niet veel ruimte binnen, kan je deze gewoon buiten leggen.

Er komen meer crafting level upgrade items beschikbaar naarmate je meer resources vindt in de game. Bijvoorbeeld de forge en de verschillende metalen zoals iron zijn nodig voor latere workbenches.

Valheim workbench level vereisten uitgelegd

Zoals hierboven uitgelegd heeft elk workbench level een nieuw item nodig dat je moet bouwen. Dit verschijnt in het Crafting menu wanneer je het vorige level bereikt hebt.

De level vereisten zijn als volgt:

Workbench Level 2 vereisten

Je moet een Chopping Block bouwen bij de workbench. Hiervoor heb je nodig:

Workbench Level 3 vereisten

Je moet een Tanning Rack bouwen in de buurt van de workbench. Dit heb je daarvoor nodig:

 • 10 wood
 • 15 flint
 • 20 leather scraps
 • 5 deer hide

Workbench Level 4 vereisten

Je moet een Adze bouwen bij de workbench. Dit heb je daarvoor nodig:

 • 10 fine wood
 • 3 bronze (forge nodig)

Er zijn meer upgrades mogelijk voor de workbench. We zullen deze pagina updaten zodra we meer weten.

Veel succes met je workbenches in Valheim!

Keer terug naar ons overzicht van onze Valheim gids met tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Valheim

PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties