Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valheim: Tin, Copper, Bronze - Smelter en Forge bouwen uitgelegd

Zo zet je je eerste stappen in metaalbewerking.

Het Black Forest is de tweede biome in Valheim, na de Meadows. Je kan deze al van het begin van de game bereiken en betreden maar in Black Forest draait alles vooral om het mijnen van Copper Ore en Tin Ore. Deze kan je enkel mijnen met een houweel of Pickaxe.

Je eerste pickaxe is de Antler Pickaxe die je krijgt als je de eerste boss in Valheim Eikthyr hebt veslagen. Het heeft dus pas daarna echt zin om Black Forest te verkennen.

Wanneer je een Pickaxe hebt, ben je eindelijk uitgerust om metalen te mijnen in Black Forest. Upgrade je kledij en wapens want de vijanden daar zijn een stuk sterker dan je gewend bent. Open je wereldkaart en ga naar de donkere stukken bos. Als je naaldbomen ziet, ben je op de goede plek!.

Als je geen Black Forest vindt, kan je alle kanten op dwalen. Als je genoeg verkent, kom je vanzelf Black Forest tegen. Let op de minimap boven. De benaming zal veranderen van Meadows naar Black Forest. Ook de achtergrondmuziek van de game zal veranderen.

Je herkent Black Forest aan deze donkergroene plekken.

Op deze pagina:


Tin vinden en mijnen in Valheim

Tin Deposits (Tin) herken je aan hun lichtgrijze kleur. Ze zijn groter dan normale stenen en je vindt ze vooral in de buurt van water. Als je er met de cursor over gaat zie je ook het woord Tin Deposit verschijnen. Je hoeft er maar een paar keer met je pickaxe op te slagen om de stenen uit elkaar te brokkelen. Je krijgt dan Tin Ore en Stone.

Zoek naar deze lichtgrijze steenformaties. Gebruik je pickaxe om Tin Ore te mijnen.

Zoals bij alle ores is er wel één groot nadeel aan het verzamelen van tin: het weegt ontzettend veel. Een blok tin ore weegt 8 units (en dus 80 voor 10 stuks). Pijnlijk als je maar 300 units kan dragen. Om je inventory te vergroten, lees je overigens best eens onze gids daarover: Valheim inventory vergroten: zo vind je trader Haldor en coins om meer te kunnen dragen.

Daarnaast kan je Tin ook niet meenemen door een Portal.


Copper vinden en mijnen in Valheim

Copper deposits (Copper) kan je ook vinden in Black Forest. Je herkent ze aan de grote rotsachtige oppervlakken, die meestal begroeid zijn met mos. De naam wordt eveneens getoond als je er met je cursor over gaat.

Neem je pickaxe in de hand en...kappen maar. Het kan een hele tijd duren om deze enorme copper deposits te ontruimen maar het is wel de moeite waard. Ze kunnen copper ore met overvloed laten vallen en je hoeft ze enkel nog op te rapen. Het grote nadeel is ook hier opnieuw dat ze heel zwaar zijn. Ze wegen nog meer dan tin: maar liefst 10 units per stuk. En ook deze kan je niet door portals dragen.


Smelter en Charcoal Kiln bouwen in Valheim

Het belangrijkste doel van Copper en Tin is om er uiteindelijk Bronze mee te maken. Dit kan je enkel doen als je over de nodige gebouwen beschikt. Voor Bronze is dit om te beginnen een Smelter en Charcoal Kiln.

Belangrijk:

  • De Smelter en Charcoal Kiln worden pas ontgrendeld in je Builders Menu als je de eerste Surtling Core hebt verzameld. Deze items zijn het snelst te vinden in de Burial Chambers in Blakck Forest. Als je ergens een opvallende steenformatie ziet die gebouwd is als een grotingang (meestal met Skeletons in de buurt), ga dan naar binnen. Meestal is dit een Burial Chamber.
  • In een Burial Chamber vind je meestal vooral Skeletons en willekeurig gegenereerde gangen. Surtling Cores zien eruit als rode kubussen. In elke Burial Chamber is er op z'n minst één kamer waar je een paar Surtling Cores kan vinden. Je hebt in totaal 10 Surtling Cores nodig om een Smelter en Charcoal Kiln te bouwen.
Je hebt Surtling Cores nodig om onder andere de Smelter en Charcoal Kiln te bouwen. Je vindt ze in Burial Chambers.

Nadat beide gebouwd zijn, kan je beginnen met de Tin Ore en Copper Ore te smelten. Vul de rechterkant van de Smelter met coal en de linkerkant met Tin Ore of Copper Ore. Later kan je er ook Iron Ore en Silver Ore in steken.

Om Bronze te maken heb je 2x Copper en 1x Tin nodig.

De Charcoal Kiln geeft je Coal als je er hout insteekt. Dit mag Wood, Fine Wood of Core Wood zijn. Je kan ook stukken vlees laten verbranden boven een vuur om Coal te krijgen, maar dat lijkt ons een verspilling van een goede lunch!


Forge bouwen in Valheim

Als laatste stap om Bronze te maken moeten we een Forge zetten. Zodra de eerste Copper uit je Smelter valt, krijg je de bouwplannen voor de Forge. Bouw deze en je kan eindelijk metalen gereedschap, wapens en armour maken.

Met Bronze kan je bijvoorbeeld de volgende items maken:

  • Bronze Axe
  • Bronze Pickaxe
  • Bronze Buckler
  • Bronze nails
  • Bronze Plate Cuirass
  • Bronze Sword
  • Bronze Helmet

Maak wat uitrusting van hogere kwaliteit en je kan de jacht openen op de tweede boss van Valheim: The Elder.

Keer terug naar het overzicht van onze Valheim gids met tips

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Valheim

PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties