Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valheim inventory vergroten: zo vind je trader Haldor en coins om meer te kunnen dragen

Zo draag je meer scraps mee naar huis.

Een grotere inventory krijgen in Valheim is één van je prioriteiten tijdens je Vikingavontuur. Er zijn zoveel materialen te rapen die je nodig hebt om te bouwen en craften dat je al snel meer plaats nodig hebt in je inventory.

Mensen in Valheim tegenkomen is zeldzaam. NPC's die je niet meteen willen opensnijden en aan een boom ophangen kom je niet vaak tegen. Gelukkig is er één heel speciale persoon in de game die je kan helpen met het uitbreiden van je inventory, en dat is de trader Haldor.

Het vinden van deze trader in Valheim is echter iets moeilijker dan zomaar naar een marker op je map wandelen. Wanneer je de game start heb je geen idee dat dit personage bestaat, en de game geeft je ook helemaal geen aanwijzing hiernaartoe. Daarom hebben we deze gids gemaakt die je alles verteld over het zo snel mogelijk vinden van trader Haldor in Valheim.


Trader Haldor in Valheim vinden

Je mag er van uit gaan dat je Haldor altijd in Black Forest zal vinden. Meer hints zijn er echter niet aangezien zijn locatie steeds veranderd. De wereld van Valheim wordt namelijk telkens van nul opnieuw opgebouwd wanneer je een nieuwe game start, en dit is dus voor iedereen anders. Hij kan eender waar op het eiland verschijnen, maar je mag er zeker van zijn dat hij zich niet op het starteiland bevindt. Dat zou ook veel te gemakkelijk zijn.

Je krijg wel wat belangrijke aanwijzingen naar zijn locatie:

  • Als je je op minder dan 2 kilometer van hem bevind, dan verschijnt er een icoontje op je minimap. Dit icoontje is een geldbuidel.
  • Je zal een boot nodig hebben om de zee over te steken. Hij bevindt zich namelijk nooit op je starteiland. Als je gaat varen, neem dan genoeg eten mee en vaar eens rond de kust van je starteiland. Haldor is nooit te ver weg, en onderweg zie je misschien wel zijn icoontje verschijnen op de minimap.

Het hangt van verschillende factoren af hoeveel tijd je nodig hebt om hem te vinden, zoals bijv. de windrichting tijdens het zeilen (aangeduid door de witte pijl op je minimap). Je hebt dus ook een beetje geluk nodig. Als je Haldor gevonden hebt, is het zeer nuttig een portal te plaatsen bij zijn locatie voor fast travel. Voor een portal heb je 10x Greydwarf Eye, 20x Fine Wood en 2x Surtling Core nodig. Op die manier kan je de volgende keer in enkele seconden van je basiscamp naar trader Haldor gaan. En misschien kan je er wel onmiddellijk gebruik van maken omdat je niet genoeg coins bij je hebt.

Coins zijn de enige valuta die Haldor accepteert als je zijn waren wil kopen. Waar kan je coins vinden? Hier zijn een aantal typische plaatsen waar je coins kan vinden:

  • Verken de ruïnes van Abandoned Houses. Hier liggen soms chests met een aantal coins in.
  • Daal af in de Burial Chambers van Black Forest. Deze grotten hebben rotsformaties als ingang en worden vaak bewaakt door skeletten. In de Burial Chambers kan je ook wat chests vinden met coins in.
  • Versla de Trolls in het Black Forest. Als je ze verslagen hebt, kan je vaak wat coins oprapen.
  • Verkoop wat zaken aan Haldor, zoals Amber (5 coins), Amper Pearls (10 coins) en Rubies (20 coins!)

Deze gemstones kan je ook allemaal vinden in de Burial Chambers van het Black Forest. Rubies kan je daarnaast ook vinden in de Sunken Crypts van de Swamp biome. Je kan deze gemstones voor de rest niet gebruiken om te craften, dus je kan ze met een gerust hart verkopen.

Ook leuk om te weten: Haldor's tent wordt omringd door een onzichtbare koepel waar enkel jij door kan en geen monsters. Het is dus een veilige plek om even op adem te komen.

Om je inventory te vergroten moet je de Megingjord riem kopen voor 950 coins. Deze vergroot je inventory van 300 naar 450. Het is best prijzig (en een reden te meer om een portal te plaatsen, zodat je snel terug kan wanneer je meer coins hebt) maar ongelooflijk nuttig. Je kunt Megingjord equipen als armour en het neemt zo één slot in beslag.

Je inventory vergroten betekent overigens dat je meer gewicht kan dragen: 450 ipv 300. Je blijft wel evenveel inventory slots hebben. Desondanks blijft het een enorme hulp want je kan veel meer materials en scrap dragen zo.


Meer Valheim gidsen:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Valheim

PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties