Skip to main content

Valheim flint - waar kan ik flint locaties vinden uitgelegd

Zo krijg je deze resource in het begin van de game.

Flint in Valheim is een resource die voorkomt in het begin van de game, maar waar je zo vroeg mogelijk zoveel mogelijk van wil verzamelen.

Door flint te combineren met wood, kan je betere wapens en armour craften, zoals de flint axe en flint knife. En met die tools kan je dan weer sneller meer resources krijgen.

Je hebt flint ook nodig voor verschillende workbench upgrades. Flint is dus een ontzettend belangrijke resource, maar flint vinden is niet altijd even vanzelfsprekend.

Daarom legt deze pagina uit waar je flint kan vinden in Valheim en waarvoor je het kan gebruiken.

Op deze pagina:

Flint locaties: waar kan je flint vinden in Valheim

Flint is een resource die in de wereld van Valehim verschijnt, en dat vooral in de buurt van water, zoals de kustlijn en bij vijvers.

Zoek langs de kustlijn en in ondiep water voor stenen. De kans is groot dat er wat flint tussen ligt om te verzamelen.

Flint is langer en platter dan stone, en ookal kom je stone vaker tegen langs het water, je hebt ook meer kans om flint tegen te komen dan op eender welke andere plaats in Valheim.

Maar pas op voor de Necks in de buurt. Deze low level vijanden spawnen rond water. Ze zijn gemakkelijk om aan te pakken in je eentje, maar verschijnen vaak in groep en kunnen je daardoor overweldigen als je niet voorzichtig bent.

Als je toch zou sterven, geen probleem. Resources komen snel terug, dus terwijl je terug wandelt naar je lijk, houd dan de kustlijn weer in de gaten en misschien kan je wel nog meer flint oprapen.

Waar gebruik je flint voor in Valheim?

Flint wordt belangrijk zodra je de workbench hebt gebouwd.

Flint, in combinatie met wood, laat je toe om verschillende meer geavanceerde tools te maken voor combat en het verzamelen van resources, zoals de flint axe en flint knife. Ook kan je sterkere flinthead arrow maken.

Flint is dus een belangrijke tussenstap voor items gebaseerd op hout en items die je met metaal maakt.

Flint heb je ook nodig voor verschillende workbench upgrades, dus zelfs als bovenstaande items je niet interesseren zal je flint nodig hebben om nuttige mid-game items te craften.

Keer terug naar ons overzicht van onze Valheim gids met tips.

Read this next