Skip to main content

Valheim Eikthyr verslaan en de eerste Pickaxe craften uitgelegd

Zo versla je de eerste bossfight en krijg je je Pickaxe

Het vredelievende leven is niet altijd genoeg, hoe pacifistisch je viking in Valheim ook is. Om een Pickaxe te kunnen craften, moet je de eerste boss in Valheim verslaan: Eikthyr. Voordat je dat gedaan hebt, zal je dit belangrijke item niet kunnen maken.

Eikthyr loopt helaas niet zomaar in het bos rond, je moet hem summonen. Het voordeel hiervan is wel dat je je eerst op je gemak kan voorbereiden. Je kan je wapens repairen, je armour upgraden, en kijken welke mogelijkheden je hebt om dit moeilijke gevecht wat gemakkelijker te maken. Vergeet niet dat het volledig gratis is om je eigen wapens te repairen dus doe dat zeker. Start het gevecht ook niet hongerig. Eet cooked meat, grilled neck tail, een mushroom of een raspberry. Zo ben je zeker van je health points en stamina.

Op deze pagina:

Summon Eikthyr, de eerste boss in Valheim

Dit is niet ontzettend moeilijk, en gelukkig maar want het blijft de eerste boss in Valheim. Eerst en vooral moet je 2 Deer Trophies verzamelen. Dat betekent dat je op z'n minst twee Deer moet doden. We zeggen op z'n minst, want niet elk Deer laat dit vallen als loot. Het kan dus even duren. Goed om te weten is dat de vrouwelijke herten, zonder gewei dus, ook een bruikbare Deer Trophie kunnen laten vallen. Je kan deze wilde dieren vinden in de Meadows of in het Black Forest. In Black Forest kan je 's nachts ook een speciaal hert tegenkomen. Deze gloeit groen-blauw en heeft veel meer HP. Je krijgt echter niets van dit hert dat je niet van een ander hert zou krijgen. Ga dus enkel achter dit speciale hert aan als je perse een uitdaging wil. Een boog is handig bij het jagen op Deer trouwens.

Wanneer je de 2 Deer Trophies hebt, ga je naar een Mystical Altar in de Meadows. Deze worden aangeduid op de map. De Mystical Altar is een grote platte steen waar je de twee Deer Tropies op kan zetten. Je kan dit doen door ze op de sneltoetsen 1-8 te zetten en ze dan op te offeren aan het altaar. Je kan Eikthyr zo vaak oproepen als je wil met dezelfde twee Deer Trophies.

Eikthyr verslaan in Valheim

Ja, mep erop! Zo moeilijk is het immers niet. Oké om wat specifieker te zijn: Eikthyr is de eerste boss in Valheim en is daardoor helemaal niet zo moeilijk. Met het equipment dat je kreeg in het begin van Valheim, een spear en een wooden shield heb je genoeg om hem te doden. Zijn aanvallen zijn gemakkelijk te blocken met je schild en met een spear kan je hem vanop afstand raken zonder dat je zelf gevaar loopt.

Eikthyr heeft drie aanvallen. De eerste is een 'Melee' aanval met zijn gewei. Deze zijn elektrisch geladen. Hij kan ook bliksemschichten gebruiken voor een AoE aanval (area-of-effect, je krijgt dus damage als je in de buurt bent) die best groot is, dus sta niet stil als je ziet dat deze aanval eraan komt. De derde en laatste aanval is nog een bliksem aanval die recht vooruit gaat en ook best wat afstand aflegt.

Dodge of block de aanvallen en val Eikthyr aan tussen zijn aanvallen door. Op deze manier kan je op enkele minuten al winnen.

Eikthyr Loot en de eerste Pickaxe in Valheim

Eikthyr laat twee dingen vallen als loot: de Eikthyr Trophy en Hard Antler. Als je de Eikthyr Trophy opgeeft aan de Sacrificial Stones waar je de game startte, krijg je Eikthyr Power. Hiermee verbruik je 60 procent minder stamina bij het sprinten en springen.

Hard Antler is een resource dat je kan gebruiken om de Antler Pickaxe te maken. Hiervoor heb je 1x Hard antler en 10x Wood nodig.

Na het verslaan van Eikthyr kan je de Eikthyr Trophy opofferen aan de Sacrificial Stones om Eikthyr Power te krijgen.

De Antler Pickaxe heeft een durability van 100, kan hersteld worden, wegt 2 units en kan je ook gebruiken in gevechten als je niets beters hebt. En het belangrijkste van al: je kan hiermee stone, copper en tin farmen in Dark Forest.


Meer Valheim gidsen:

Read this next