Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valheim bereikt 500.000 gelijktijdige spelers op Steam

SKÅL!

Valheim bereikt 500.000 gelijktijdige spelers op Steam en breekt daarmee een persoonlijk record. Eerder werd bekendgemaakt dat Valheim meer dan 3 miljoen keer is verkocht.

Volgens Steam Charts bereikte Valheim gisteren 502.387 gelijktijdige spelers op Steam, waardoor de game zich met enkele grote games meet. Enkel PUBG, CS:GO, Dota 2 en Cyberpunk 2077 bereikten eerder de kaap van 500.000 gelijktijdige spelers op Steam. Daarmee laat Valheim games zoals Terraria, Fallout 4 en Among Us achter zich - al moet erbij gezegd worden dat die games ook op andere platformen uitkwamen.

Het record voor de eerste plaats staat op naam van PUBG, die bereikte 3,2 miljoen gelijktijdige spelers in januari 2018. Valheim heeft dus nog een lange weg te gaan om dat record te breken.

Op het moment van schrijven wordt de game vaker gespeeld dan Team Fortress 2, Apex Legends, GTA 5 en Rust. Laatstgenoemde beleeft momenteel ook een opleving, want die bereikte afgelopen januari een piek van 244,394 gelijktijdige spelers op Steam. Multiplayergames lijken op Steam dan nog altijd in trek te zijn, met name co-op survival games.

Het is een wilde maand voor het kleine team van ontwikkelaar Iron Gate. "Het team wil graag nog een keer iedereen bedanken die zich al bij ons heeft aangesloten op deze spannende reis van mythologische epische proporties," aldus de ontwikkelaar in een blogpost omtrent de 3 miljoen verkopen.

"Dit (3 miljoen spelers, red.) staat nu gelijk aan 74.319 longhouses vol met Vikingen die liedjes zingen en de overwinning vieren met een heerlijk smakende mede, dus.. SKÅL!"

Ben je Valheim aan het spelen en heb je hulp nodig? Start dan bij onze Valheim gids met tips en tricks.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Valheim

PC

Related topics
Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties