Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Vader Tomb Raider verlaat Eidos

Toekomst nieuwe project is onzeker.

Zijn naam doet minder snel belletjes rinkelen dan Kojima, Molyneux of Miyamoto, maar Toby Gard is een van de voornaamste personen binnen de moderne geschiedenis van het videospel. De man is namelijk voor een groot deel verantwoordelijk voor de creatie van het originele Tomb Raider en was zelfs betrokken bij de aankomende heropleving van de franchise na het tegenvallende Tomb Raider: Legend.

Vandaag blijkt echter dat Gard Crystal Dynamics (het bedrijf dat voor uitgever Eidos aan een nieuwe Tomb Raider werkt) heeft verlaten om als onafhankelijke game consultant aan de slag te gaan. Gard zal vanaf nu aan ontwikkelaars raad geven over de toepassing van verhaallijnen, animaties, cinematic design, character design en nog veel meer binnen hun spellen.

Het vertrek van Gard wil ook meteen zeggen dat hij niets meer te maken heeft met de ontwikkeling van de volgende Tomb Raider game. Het is ook meteen onduidelijk hoe het nog zit met die langverwachte reboot van de serie, met Crystal Dynamics die momenteel geen commentaar wil geven. Ook Square Enix, de nieuwe eigenaar van Eidos, wil liever niets kwijt rond het vertrek van Gard.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen