Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

V Rising Whetstone - Zo kun je Whetstone vinden en craften

Zonder whetstones kom je niet ver in V Rising.

Op zoek naar Whetstones in V Rising? Je bent dan misschien wel een onsterfelijke vampier die in staat is om het bloed van z'n prooi van kilometers ver te ruiken, maar als het neerkomt op het zoeken van een whetstone, dan loopt het allemaal mis.

Maar dat is oké, want hieronder staat alle informatie dat je nodig hebt. In deze gids tonen je waar je exact Whetstone kunt vinden in V Rising, en we vertellen je ook hoe je zelf je eigen Whetstones kunt maken in de Furnace.

Op deze pagina:

Waar whetstone vinden in V Rising

Whetstone in V Rising kan je vrij gemakkelijk vinden bij bandits. Dus als je veel Whetstone wil vinden op korte tijd, dan zijn de grotere bandit camps in de Farbane Woods de beste plek om te zoeken. Bekijk de kaart hieronder om een idee te krijgen waar je reeds vroeg in de game Whetstone kunt vinden.

Een map van Farbane Woods in V Rising, met alle locaties van Whetstone omcirkeld.

Zodra je een gebied hebt gevonden met veel bandits, open je je map en ga je met je muis over het gebied om een overzicht te krijgen van welke grondstoffen en materialen je hier kunt vinden. Als whetstones ook op de lijst staan, ben je op de juiste plek!

Het is onwaarschijnlijk dat je in één bandit camp meer dan een handvol whetstones vindt, maar gelukkig zijn er veel dergelijke plekken op de map. Het kan zijn dat ze gedropt worden door bandits, of dat ze verstopt zitten in één van de vele chests die er te vinden zijn. Sla ook zeker alle kratten en kisten kapot.

V Rising Whetstone recipe: Hoe een Whetstone craften

Gelukkig er is ook een betere manier om Whetstones te krijgen: ze namelijk zelf craften. Zo ben je zeker dat je altijd de nodige Whetstones hebt voor nieuwe gear en wapens.

Je kan een Whetstone maken met de Furnace, maar in het begin kan je dit nog niet doen. Om het Whetstone recept te unlocken moet je eerst Grayson, The Armourer verslaan. Dat is een level 27 baas in het zuiden van Farbane Woods. Gebruik het Blood Altar om hem op te sporen.

Wanneer je Grayson verslagen hebt, keer je terug naar je Furnace en je zal zien dat het Whetstone recept beschikbaar is. Hier is het recept voor 1 Whetstone:

Het duurt echter een tijdje voordat de Furnace klaar is met het maken van een Whetstone. Gelukkig kan je je Furnace gewoon laten werken terwijl je zelf op avontuur gaat. Als je de Furnace vult met Stone Dust en Copper Ingots, zal deze automatisch Whetstone blijven maken tot de ingrediënten op zijn. Je kan dus gemakkelijk een hele voorraad in de Furnace steken en vervolgens op avontuur gaan. Zorg gewoon dat er voldoende Blood Essence in je Castle Heart zit om Decay te voorkomen.

Wil je wegwijs worden in de wereld van V Rising? Lees dan zeker onze V Rising tips en tricks. We hebben ook aparte pagina's die je meer vertellen over healen in V Rising, waar je iron vindt in V Rising, hoe fast travel en waygates werken in V Rising en natuurlijk hoe je ook je eigen paard kunt krijgen.

Hoe gebruik je Whetstone in V Rising

Zoals we eerder al zeiden, wordt Whetstone gebruikt voor het craften van vele wapens en gear in het latere stadium van de game, waarmee je je Gear Score in V Rising kunt doen stijgen. Eén van de eerste zaken waar je Whetstone voor zult nodig hebben is echter het bouwen van de Grinder. Dit is een crafting station dat je nodig zal hebben om je kasteel te bouwen in V Rising, en heeft Whetstone nodig in het recept.

Dit is het recept van de Grinder in V Rising:

  • 4 Whetstones
  • 4 Copper Ingots
  • 8 Wooden Planks

Als je deze materialen hebt, dan moet je gewoon op 'B' drukken als je in het kasteel bent om het bouwmenu te openen en de Grinder selecteren.

Read this next