Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

V Rising: Paard vinden - Zo kan je paardrijden en zorg je ervoor dat je paard niet sterft

Maar waar is mijn pony?

In V Rising van ontwikkelaar Stunlock Studios is rijden op een paard een van de manieren om je sneller te verplaatsen in de wereld. Op de rug van zo'n dier ben je veel sneller en je kunt zelfs vanop je paard vechten.

Maar waar zijn paarden te vinden in V Rising? In deze gids vertellen we je hoe je er een kunt vinden.

Hoe vang ik een paard in V Rising?

Paarden spawnen helaas niet in de Farbane Woods in V Rising. Je moet eerst naar de Dunley Farmlands waar je voor het eerst een paard kunt tegenkomen. Wees echter voorzichtig, dit gebied is een stuk moeilijker dan Farbane Woods. We raden aan dat je minstens level 30 hebt vooraleer je naar Dunley Farmlands gaat.

De Dunley Farmlands staat vol met boerderijen en andere gebieden waar paarden te vinden zijn. Als je in een gebied rondloopt, kan je altijd de map van de game openen en kijken welke grondstoffen er te vinden zijn. Als er paarden aanwezig zijn, dan kan je ze dus ook op de map terugvinden.

Een paard krijgen is op zich niet zo moeilijk in V Rising. Loop naar het paard toe, interacteer ermee, en je gaat erop rijden. Zodra je dit doet, wordt het meteen ook jouw eigen paard en kun je ermee naar je kasteel rijden.

Spring niet zomaar in gevechten met je paard in V Rising. Het duurt niet lang voor het sterft.

Wat is het beste paard in V Rising?

Elk paard dat je tegenkomt in V Rising heeft andere statistieken. Het is echter moeilijk om te zeggen wat het beste paard is in de game. Wanneer je op je paard zit, of gewoon in de buurt bent van je rijdier, kan je gelukkig wel in je inventory zien welke stats dit paard heeft.

Elk paard in V Rising heeft drie verschillende stats:

  • Max Speed: Dit is de maximale snelheid die het paard kan bereiken tijdens het galopperen.
  • Acceleration: Dit duidt aan hoe snel je paard zijn maximale snelheid kan bereiken.
  • Rotation Speed: Dit duidt aan hoe snel het paard kan draaien. Met andere woorden, hoe behendig het paard is.

De statistieken van elk paard worden bij het spawnen willekeurig gekozen. Als je dus een uistekend paard wil vinden met hoge stats, dan zit er niets anders op dan van paard naar paard te gaan en telkens te kijken naar de statistieken, en te vergelijken. Het meest efficiënte is gewoon om het eerste paard dat je tegenkomt te nemen, en regelmatig de statistieken van andere paarden te bekijken wanneer je er tegenkomt. Wanneer een ander paard betere stats heeft, kan je nog steeds wisselen.

Wil je wegwijs worden in de wereld van V Rising? Lees dan zeker onze V Rising tips en tricks. We hebben ook aparte pagina's die je meer vertellen over healen in V Rising, waar je iron vindt in V Rising, hoe fast travel en waygates werken in V Rising en natuurlijk hoe je ook je eigen paard kunt krijgen.

Hoe houd ik mijn paard in leven in V Rising?

Je paard in V Rising heeft water nodig om in leven te blijven. Als je bij één van je paarden staat, zie je rechts een venster met drie plaatsen. In deze plaatsen kan je met water gevulde flessen plaatsen. Het paard zal dit water langzaam opdrinken.

Je paard in V Rising zal sterven als het te lang zonder water zit. Gelukkig kan je in je inventaris altijd zien hoelang het water meegaat. Zo weet je in elk geval toch hoe vaak je het water moet bijvullen.

Het is ook belangrijk te weten dat andere spelers je paard kunnen stelen als je in PvP speelt. Ook vijanden kunnen je paard stelen in PvP en PvE mode. Paarden zijn overigens ook niet de beste vechters, dus het is niet zo slim om recht in een groep vijanden te springen met je paard. Je paard kan geraakt worden door vijanden, en heeft niet zoveel health. En wanneer je paard sterft, dan moet je weer helemaal naar de Dunley Farmlands om een nieuwe te gaan zoeken.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

V Rising

Video Game

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties