Skip to main content

V Rising map: elk gebied in V Rising en wat je er kan vinden

Leer meer over de V Rising map.

Op zoek naar meer info over de V Rising map? Tijdens je eerste uren in V Rising wandel je nog rond door de Farbane Woods, maar de wereld van Vardoran strekt zich veel verder uit dan dat. Als je een machtige vampier wil worden in deze nieuwe survival MMO, dan moet je de map goed begrijpen, zodat je snel alle belangrijkste grondstoffen kunt vinden.

In deze gids vertellen we je alles over de V Rising map, en bespreken we elke regio die momenteel beschikbaar is, en wat je er kunt vinden.

Op deze pagina:

V Rising map overzicht

De V Rising map is opgedeeld in vijf grote gebieden: Farbane Woods, Dunley Farmlands, Cursed Forest, Silverlight ills, en Hallowed Mountains. Farbane Woods is het grootste gebied, en waarschijnlijk ook het drukste aangezien alle nieuwe spelers hier terechtkomen. Naarmate je vordert in de game, ga je steeds verder naar het noorden om nieuwe gebieden te verkennen, betere grondstoffen te verzamelen, en sterkere vijanden te verslaan.

In elk gebied zal je verschillende interessante plekken vinden om te verkennen, zoals caves, badnit camps en ruïnes. Hier kan je telkens specifieke grondstoffen vinden, die je kan zien door met je muiscursor over de locatie op je map te zweven. Ook zijn er verschillende soorten vijanden te vinden. Elk gevecht in V Rising kan gevaarlijk zijn, waar je ook bent in Vardoran, dus zorg dat je weet hoe je kunt healen.

Als je vaak in een bepaald gebied moet zijn om bijvoorbeeld specifieke grondstoffen te vinden, overweeg dan om je kasteel in de buurt te zetten zodat je niet telkens een eind moet reizen om terug te keren wanneer je sterft. Houd wel in de gaten waar andere spelers hun kasteel hebben gezet. Deze worden op je map aangeduid met kleine kasteel-icoontjes.

Hieronder bespreken we elk van de vijf gebieden in V Rising, leggen we uit wat ze uniek maakt en welke grondstoffen er te vinden zijn.

De volledige V Rising map, met de vijf grote regio's: Farbane Woods, Dunley Farmlands, Cursed Forest, Silverlight Hills en Hallowed Mountains.

Farbane Woods

  • Belangrijkste grondstoffen: Animal Hide, Bone, Paper, Coarse Thread, Copper Ore, Whetstone

Zoals hierboven vermeldt is Farbane Woods het startgebied in V Rising. Daardoor is dit het gemakkelijkste gebied voor nieuwe spelers, maar dat betekent niet dat er geen gevaar is. Er zijn een boel gevaarlijke dieren, vijanden en zelfs planten te vinden in dit bos, zoals moordlustige elanden, giftige planten en andere dieren die agressief kunnen zijn. Er zijn ook veel bandit camps aanwezig, en de vijanden daar staan klaar om je op elk moment aan te vallen.

Zoals de naam het al zegt is Farbane Woods een groot bos. De vele bomen zorgen voor veel schaduw, wat het voor jou als vampier gemakkelijker maakt om te schuilen van de zon. Je zal je nog steeds bewust moeten zijn van de zon, want naarmate deze zich doorheen de dag verplaatst, veranderen ook de schaduwen. Gelukkig zal je toch niet veel moeite hebben om van schaduw naar schaduw te sprinten.

Je kan in Farbane Woods ook veel belangrijke grondstoffen vinden die je nodig hebt in het begin van de game. De overvloed aan bomen en rotsblokken leveren een haast oneindige voorraad hout en steen, terwijl de vele copper rotsblokken je toelaten om snel je gear score te verhogen. Je zal ook grote hoeveelheden animal hide, bones en andere basismaterialen kunnen vinden die je kunt verbeteren in je kasteel. Zo kan je veel planks, stone bricks, leather en andere belangrijke materialen maken om je eerste kasteel te bouwen.

Dunley Farmlands in V Rising is een gezellig landbouwgebied met dorpjes en steden.

Dunley Farmlands

  • Belangrijkste grondstoffen: Iron Ore, Cloth, Sunflowers, Quartz, Wool Thread

Naarmate je krachtiger wordt, zal je je nieuwe krachten willen inzetten tegen nieuwe slachtoffers. En de mensen die in de Dunley Farmlands wonen zijn uitstekende slachtoffers. Met hun harde werk hebben ze de noordelijke velden omgezet in vruchtbare grond met dorpjes, steden en kloosters. Deze locaties worden beschermd door de militia, een groep soldaten die klaarstaan om hun thuis te beschermen.

Deze dorpjes zijn gemakkelijke doelwitten maar de hoofdattractie voor elke vampier die een bezoekje brengt aan de Dunley Farmlands is de enorme iron mijn. Wie in dit zwaarbewaakte gebied weet te komen zal in de Haunted Iron Mine enorme hoeveelheden iron kunnen vinden, waarmee je je gear score nog verder kunt verhogen.

Aangezien de Dunley Farmlands bekend staan voor de vele boerderijen, zal je er ook paarden kunnen vinden. Je kan deze paarden stelen en berijden, zodat je sneller kunt reizen in Vardoran. Als je je eigen paard wil, dan lees je best eens onze gids over het krijgen van een paard in V Rising.

Cursed Forest in V Rising is een gevaarlijke plek, maar er zijn veel magische grondstoffen te vinden.

Wil je wegwijs worden in de wereld van V Rising? Lees dan zeker onze V Rising tips en tricks. We hebben ook aparte pagina's die je meer vertellen over healen in V Rising, waar je iron vindt in V Rising, hoe fast travel en waygates werken in V Rising en natuurlijk hoe je ook je eigen paard kunt krijgen.

Cursed Forest

  • Belangrijkste grondstoffen: Ghost Shroom, Ghost Crystal, Ghost Yarn, Spectral Dust

Het Cursed Forest ligt hoog in het noorden, nog voorbij de Dunley Farmlands. Het is er echter een stuk minder gezellig. Tussen de donkere schaduwen en verdraaide boomwortels zitten kakelende heksen en verdwaalde lijken die je het leven zuur willen maken. Wie zei er alweer dat een vampier zijn gemakkelijk is? Die dapper genoeg is om het op te nemen tegen de bewoners van het Cursed Forest zal veel magische grondstoffen vinden die nergens anders te krijgen zijn. Maar je zal je excursies goed moeten voorbereiden.

Het is ook interessant om te weten dat de huidige map momenteel nog een gebied toont waar je niet naartoe kan. Dit gebied strekt van het Cursed Forest verder uit naar beneden. Ontwikkelaar Stunlock Studios zegt dat het momenteel nog wat ideetjes heeft voor toekomstige content in V Rising en dat het nog nieuwe gebieden zal toevoegen. Het is erg waarschijnlijk dat dit gebied dus nog uitgebreid zal worden.

Silverlight Hills toont een prachtig herfstlandschap, maar hier ligt ook het Fortress of Light met een erg sterke baas.

Silverlight Hills

  • Belangrijkste grondstoffen: Silver Ore, Gem Dust, Highland Lotus, Imperial Thread

Silverlight Hills ziet er prachtig uit, maar is net zo gevaarlijk als de andere gebieden. Dit herfstlandschap is vol met leven en kleur, en het is tevens waar je de grootste stad in V Rising kunt vinden: Brighthaven. Dat klinkt fijn, maar net zoals alle andere plekken in V Rising, is niet alles wat het lijkt.

Verken buiten de stad en je zal veel waardevolle grondstoffen vinden in Silverlight Hills, waaronder grote bronnen van Silver Ore. Met Silver kan je ontzettend krachtige wapens maken, maar het dragen van Silver Ore en Silver Ingots is niet eenvoudig. Vampieren zijn namelijk zwak voor Silver en wanneer je dit in je inventory hebt, loop je schade op. Zorg dus dat je voldoende healing potions hebt.

Een andere sleutellocatie in Silverlight Hills is het Fortress of Light, de thuisbasis van de Church of Luminance. Hier kan je een krachtige baas vinden: Solarus. Je zal die Silver wapens dus zeker nodig hebben.

Hallowed Mountains

De Hallowed Mountains is een gebied ten noordwesten van Farbane Woods dat je best bewaart voor het laatst. Deze besneeuwde bergtop is veel kleiner dan de andere regio's, maar herbergt een aantal zeer krachtige bosses die je moet bevechten. Je zal je goed moeten voorbereiden op deze gevechten, maar bieden wel een leuke uitdaging voor spelers die al vele uren in V Rising gestoken hebben.

Net zoals de Cursed Woods hebben de ontwikkelaars al gezegd dat ze Hallowed Mountains in de toekomst waarschijnlijk zullen uitbreiden. Ze gaan zelfs zo ver om te zeggen dat de Hallowed Mountains een belangrijke hint biedt van de richting die de game in de toekomst zal nemen.

Read this next