Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

V Rising kasteel bouwen - Alles over het bouwen en uitbreiden van je kasteel

Maak je droomkasteel in V Rising.

Wil je weten hoe je je kasteel bouwt in V Rising? Een goed versterkt kasteel bouwen is één van de eerste dingen die je zal willen doen in deze nieuwe survival MMO. Er zijn echter een aantal stappen die je moet zetten voordat je het kasteel van je dromen kunt neerzetten, en het is niet zo eenvoudig als je zou denken. Je kan natuurlijk wat houten muren neerzetten en ermee klaar zijn, maar dat zal in V Rising niet tellen als een kasteel.

Aangezien een kasteel bouwen zo belangrijk is in V Rising, gaan wij je ermee helpen. In deze guide leggen we uit hoe je een kasteel bouwt in V Rising, en geven we je ook wat tips over hoe je je kasteel kunt verbeteren en verdedigen.

Op deze pagina:

Hoe een kasteel bouwen in V Rising

Om een kasteel te bouwen in V Rising, moet je eerst en vooral een Castle Heart plaatsen. Dit is een kleine fontein van bloed dat als centrum van je kasteel dient. Met je Castle Heart kan je de grenzen afbakenen van je basis. Want als er één iets is dat vampieren moeten respecteren, dan is het wel je personal space. Eenmaal je Castle Heart neergezet is, zal je dus je territorium moeten afbakenen met borders. Je doet dit door eerst op 'B' te drukken om het bouwmenu te openen en vervolgens borders aan te klikken in de Fundamentals tab.

Een Castle Heart in een kasteel van een high level vampier in V Rising.

Na het plaatsen van je borders, is het tijd om naar de andere opties in je bouwmenu te kijken. Hier kan je walls (muren), floors (vloeren), deuren en poorten (gates) en verschillende vormen van decoratie vinden voor je kasteel. Je krijgt ook toegang tot verschillende crafting stations naarmate je meer bazen in V Rising hebt overwonnen. Met deze crafting stations kan je dan weer betere materialen maken, zoals planken (planks) en bakstenen (stone bricks). Deze crafting stations moeten geplaatst worden binnen de grenzen van je kasteel en zullen enkel werken als je Castle Heart nog blood essence in voorraad heeft. Als de blood essence op is, dan zal je kasteel beginnen aftakelen (decay).

Na het neerzetten van een aantal crafting stations, zal je ook wat muren willen plaatsen om je kasteel te beschermen. Het maakt niet uit of je op een private server speelt of op een PvE server speelt om andere spelers te vermijden, er zijn voldoende gevaarlijke vijanden in V Rising die je kasteel zullen willen aanvallen. De standaard houten palisades die je in het begin hebt, zullen echter niet tellen als een echt kasteel. Daarvoor moet je eerst de Research Table bouwen en ermee interacteren. Zo krijg je in het bouwmenu toegang tot de Castle tab in dit menu.

Om een kasteel te bouwen moet je reinforced walls (versterkte muren) en floors (vloeren) bouwen. Deze kan je vinden onder de Castle tab in je bouwmenu. Je hebt hiervoor meer materiaal nodig dan voor simpele palisades. Elke Reinforced Wall vraagt 6 planks en 10 stone bricks. Je zal dus een hoop grondstoffen moeten verzamelen als je meerdere kamers wil bouwen. Een dak kan je niet bouwen, maar door een afgesloten kamer te bouwen met een volledige muur en stenen vloer krijg je automatisch een dak boven je hoofd.

Wil je wegwijs worden in de wereld van V Rising? Lees dan zeker onze V Rising tips en tricks. We hebben ook aparte pagina's die je meer vertellen over healen in V Rising, waar je iron vindt in V Rising, hoe fast travel en waygates werken in V Rising en natuurlijk hoe je ook je eigen paard kunt krijgen.

Andere V Rising kasteel bouwen tips

Nu dat je je eerste kasteel gezet hebt, is het tijd om na te denken over uitbreiden. Een machtige vampier moet natuurlijk in een kasteel wonen dat bij zijn of haar status past, dus hebben we een aantal tips voor je die je zullen helpen om het beste kasteel mogelijk te bouwen in V Rising.

De volledige V Rising map.

Je zal nog verhuizen

Tijdens de eerste paar uur van V Rising, zal je waarschijnlijk zo snel mogelijk een kasteel willen neerzetten. De eerste quests leren je langzaam hoe je de belangrijkste crafting stations plaatst, en je zal ook heel wat tijd kwijt zijn met het verslaan van bazen in Farbane Woods.

Naarmate je gear score stijgt en je sterker wordt, zal je echter meer en meer tijd spenderen in andere gebieden van Vardoran. Danly Farmlands is een sleutelgebied voor spelers tussen level 20 en 50, terwijl spelers met een nog hoger level de Silverlight Hills zullen verkennen. Naar deze locaties gaan vanuit Farbane Woods neemt een hele tijd in beslag, dus raden we aan om op een later moment je échte kasteel op een meer centrale locatie te bouwen, zoals Dunley Farmlands.

In onze V Rising tips en tricks pagina praten we meer over de beste locaties om je Castle Heart neer te zetten. Verhoogde plekken zijn extra populair, maar overweeg ook om je kasteel in de buurt van de Haunted Iron Mine in Dunley Farmlands te zetten, of bij de silver mine in Silverlight Hills. Gemakkelijke toegang hebben tot deze grondstoffen zal erg van pas komen bij het maken van gear in het latere stadium van de game.

Zet eventueel een mist brazier buiten om de omgeving rond je kasteel ook te beschermen van zonlicht in V Rising. Vier mist braziers is echter wat overkill.

Zet mist braziers buiten je kasteel

Natuurlijk zal het grootste deel van je kasteel omgeven zijn door muren, maar het kan ook interessant zijn om wat mist braziers buiten te zetten. Mist braziers werpen een schaduw die ervoor zorgen dat je in dit gebied geen last hebt van zonlicht overdag. Ideaal dus als je een mooie tuin wil aanleggen rond je kasteel.

Wees er wel bewust van dat mist braziers bones gebruiken als brandstof. Je kan ze dus niet gewoon altijd laten branden zonder er ooit naar om te kijken. Wanneer de brandstof op is, komt er geen mist, en kan je dus plots verrast worden door zonlicht.

Sluit je kasteel af van tegenstanders met een poort.

Gebruik een poort (gate) zodat andere spelers niet binnen kunnen

Als je wil dat je kasteel een privéruimte is, dan moet je een poort (gate) plaatsen. Dit verhindert andere spelers om gewoon binnen te wandelen. Op PvE servers kunnen andere spelers dan enkel je kasteel binnen als je hen toelaat. Op PvP servers kunnen vijandige spelers explosives gebruiken om een weg door je poort te forceren, maar ze zijn daarom niet minder nuttig. Niet elke speler heeft al explosives en niet elke speler wil explosives besteden gewoon om je kasteel binnen te kunnen.

Of je nu snel wat muren zet uit hout, of al geüpgradet hebt naar een volwaardig stenen kasteel, een poort kan je altijd terugvinden in het bouwmenu. Je zal echter eerst een 'entryway' moeten plaatsen, om vervolgens de poort erin te zetten. Zorg er dus voor dat je voor beide onderdelen genoeg materiaal hebt.

Wanneer je servant coffins kunt plaatsen, kan je servants inzetten om je kasteel te verdedigen.

Gebruik servants om je kasteel te verdedigen

Naarmate je vordert in V Rising's quest, zal je na een tijd ook de servant coffin en Dominating Presence unlocken. Je kan deze kracht gebruiken om mensen te hypnotiseren en ze naar je kasteel te sturen. Daar kunnen ze verschillende taken uitvoeren om je leven wat gemakkelijker te maken. Als je op een PvP server speelt, raden we aan om servents ook te gebruiken om je kasteel te verdedigen. Je kan ze laten patrouilleren (Patrol) zodat ze altijd alert en klaar zijn voor elke aanval van een andere speler.

Natuurlijk zal elke vampier die de naam waardig is zonder problemen een standaard servant in stukken scheuren. Om zeker te zijn dat je servants een kans maken, zorg je er best voor dat ze de beste wapens in V Rising hebben, zodat ze goed wat damage kunnen doen.

Om bevelen te geven aan je servant, zal je ook een throne (troon) moeten zetten. Die unlock je echter ook door quests te blijven voltooien.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

V Rising

Video Game

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties