Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

V Rising Iron: Zoek Iron ore en maak Iron Ingots uitgelegd

Waar kan je alle zeldzame Iron Ore vinden?

Iron in V Rising is een van de meest waardevolle grondstoffen die je als vampier nodig hebt om betere uitrusting, wapens en kasteel upgrades te maken. Met wat geluk vind je iron in gouden kisten of kan je het van vijanden looten, maar gezien de grote hoeveelheden waarin je iron nodigt hebt, is dit nooit voldoende. Bijgevolg moet je erop uit gaan en actief Iron Ore gaan zoeken.

Dit is in theorie vrij gemakkelijk, want er is één plaats met een bijzonder grote hoeveelheid Iron Ore. Je moet er alleen heen met de juiste uitrusting. Hieronder laten we je zien waar je Iron Ore kunt vinden in V Rising, welk gereedschap je nodig hebt om het te mijnen en hoe je Iron Ingots kunt maken.

Op deze pagina:

Iron Ore locaties: Alle Iron Ore locaties op de V Rising map

Iron Ore is vrij zeldzaam in V Rising. Tot nu toe zijn er slechts 58 Iron Ore plaatsen op de hele kaart gevonden - 55 ervan in de Dunley Farmlands en 3 in het Cursed Wood. Als je dus nog steeds in het startgebied van het Cursed Wood bent en je moet Iron Ore vinden, dan moet je een flink stuk verder naar het noorden op de map reizen. Zorg dat je de nodige uitrusting hebt, want de vijanden in dit gebied zijn veel sterker. Op de onderstaande kaart hebben we alle plaatsen gemarkeerd waar je iron ore kunt vinden in V Rising.

Elke rode cirkel duidt de locatie van Iron Ore aan. De Haunted Iron Mine is de beste plaats om Iron te ontginnen.

De beste plek om iron te farmen in V Rising: de Haunted Iron Mine

Als je naar de kaart hierboven kijkt, dan zie je dat er enorm veel iron ore te vinden is in het midden van de zuidelijke grens van Dunley Farmlands. Dat is geen toeval, want deze plek staat bekend als de Haunted Iron Mine. De naam zegt het al: in deze mijn zijn er zowel enorme hoeveelheden Iron Ore te vinden, als ook enorme hoeveelheden vijanden die je het leven zuur willen maken.

V Rising

De Dunley Farmlands en de Haunted Iron Mine behoren tot de Tier 2 gebiede nvan V Rising. Dat betekent dat ze de thuisbasis zijn van vijanden die allemaal level 30 tot 35 hebben. Er zijn echter in de Haunted Iron Mine ook verschillende vijanden te vinden die aanzienlijk sterker zijn dan dat, zoals de eindbaas Meredith, the Brilliant Archer, die level 52 heeft en rondloopt in het centrale gedeelte van de Haunted Iron Mine. Ver in het zuiden van de mijn is ook de Skeleton Commander te vinden die level 49 heeft.

We raden daarom aan om de Haunted Iron Mine pas te bezoeken als je gear level van een gepast niveau is. Level 40 zou oké moeten zijn. Nog beter is dat je niet in je eentje naar de Haunted Iron Mine gaat, maar dat je met je clan gaat in groep. Met meerdere spelers kan je gemakkelijker vijanden van een hoger level aan. Als je voorzichtig te werk gaat, kan je eventueel ook de moeilijkere vijanden ontwijken en je zakken vullen met Iron Ore. Open ook zeker alle kisten die je tegenkomt, want daar kan je ook Iron in vinden.

V Rising
V Rising: Kaart met alle locaties van iron ore in de Haunted Iron Mine.

Wil je wegwijs worden in de wereld van V Rising? Lees dan zeker onze V Rising tips en tricks. We hebben ook aparte pagina's die je meer vertellen over healen in V Rising, waar je iron vindt in V Rising, hoe fast travel en waygates werken in V Rising en natuurlijk hoe je ook je eigen paard kunt krijgen.

De juiste gereedschappen voor het mijnen van Iron Ore en hoe ze te krijgen

Je hebt minstens de Merciless Copper Club nodig om Iron Ore te mijnen in V Rising.

Iron Ore is één van de betere grondstoffen in de game, en je hebt goed gereedschap nodig om het te mijnen. In gewone taal betekent dit dat je minstens één van de 'Merciless Copper' wapens nodig hebt (of iets beters). Idealiter is dit de Merciless Copper Club, want daarmee gaat het mijnen 25 procent sneller.

Merciless Copper wapens zijn een verbeterde versies van de normale Copper wapens, en komen overeen met Gear Level 12. De crafting recepties van deze wapens zijn ofwel te vinden als random loot van vijanden, of je kan ze researchen aan de research table door veel Paper te gebruiken en te hopen dat je de juiste recipes unlockt.

Iron Ingots maken - hoe krijg je de recipe voor de Furnace vrij

Als je Iron Ore gevonden hebt, kan je het terugbrengen naar je kasteel en in de Furnace stoppen om het te smelten naar Iron Ingots. In theorie tenminste, want in de praktijk kom je al snel een klein probleem tegen: je Furnace doet er niet meteen veel mee. Je hebt namelijk ook nog de recipe nodig om Iron Ingots te maken.

Je krijgt de recipe voor Iron Ingots als beloning voor het verslaan van "Quincey, the Bandit King" - een baas van level 37 die je midden in het noorden van de Farbane Woods kunt vinden (je kunt hem gemakkelijk opsporen via de Blood Altar). Behalve het recept voor de Iron Ingots krijg je ook de recepten voor de ijzeren wapens en ontgrendel je de Smithy, die je nodig hebt om van de iron ingots de bijbehorende wapens en harnassen te maken.

Om 1 Iron Ingot te maken heb je 20 Iron Ore nodig in je Furnace. Het duurt ook vier minuten om je Iron Ore om te zetten in een Iron Ingot. Dat is erg traag, maar gelukkig kan je dit efficiënter maken met wat verbeteringen. Zo kan je de Furnace in een aparte kamer zetten op een specifieke Forge Floor. Dan heb je nog maar 15 Iron Ore nodig voor 1 Iron Ingot en duurt het nog 'maar' 3 minuten om een Iron Ingot te maken.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

V Rising

Video Game

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties