Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

V Rising: Healen - zo herstel je je Health

Ook vampieren kunnen sterven.

Een vampier in V Rising van ontwikkelaar Stunlock Studios moet ook zijn gezondheid herstellen en zichzelf healen. Het is een wrede wereld vol gevaar, dus je moet ook zorgen dat je overleeft. Het is goed om te weten hoe dit werkt.

In onze gids laten we je zien hoe je in V Rising jezelf kunt healen als je schade hebt opgelopen.

Hoe heal ik mezelf in V Rising?

Er zijn verschillende manieren om jezelf te healen in V Rising. De eenvoudigste manier is een Ability gebruiken die Blood Mend heet. Om deze te openen, houd je de linker Ctrl-toets ingedrukt om een snelmenu naar boven te brengen. In dit cirkelmenu staan verschillende van je Abilities, waaronder Blood Mend.

In tegenstelling tot andere Abilities is Blood Mend vanaf het begin al beschikbaar, wat heel nuttig is. Let er wel op dat je personage bij het gebruik van deze Ability stilstaat en in de lucht blijft zweven terwijl hij healt. Gedurende deze tijd ben je natuurlijk kwetsbaar voor aanvallen. Als je zelf beweegt, stop je de Ability ook en heal je jezelf dus niet meer. Zoek dus een rustig hoekje om Blood Mend te gebruiken.

Bloed Mend maakt gebruik van je Blood Pool. Als je Blood Pool leeg is, kun je niet meer healen en begin je zelfs damage op te lopen.

Als je Blood Pool leeg is, maar je dringend moet genezen, zoek dan een naburig dier of kijk of je healing items in je inventaris hebt die Blood Pool aanvullen, zoals een heart of een dode rat. Je kunt ook spelers in je clan op de server vragen of je wat van hun bloed mag zuigen.

Als je in V Rising het bloed van een ander wezen opzuigt, wees je er dan van bewust dat dit je Blood Type kan veranderen. Door items uit je inventory te gebruiken, gebeurt dit ook. Als je dus een bijzonder nuttige Blood Type hebt op het moment, houdt dan extra goed je Blood Pool in de gaten zodat je niet gedwongen wordt om te veranderen van Blood Type.

Verder zijn er andere opties die geen invloed hebben op je Blood Pool. Zo zijn er verschillende Salves en Potions in V Rising om je personage mee te healen. Daarvoor heb je echter wel crafting materials nodig. Het voordeel is dan weer dat ze geen bloed gebruiken uit je Blood Pool en dat ze vaak ook sneller werken. Dit maakt deze healing items erg waardevol, zeker tijdens gevechten. In het begin van de game kan je al de Vermin Salve maken, en naarmate je verder geraakt in de game, krijg je steeds meer opties voor healing items.

Wil je wegwijs worden in de wereld van V Rising? Lees dan zeker onze V Rising tips en tricks. We hebben ook aparte pagina's die je meer vertellen over healen in V Rising, waar je iron vindt in V Rising, hoe fast travel en waygates werken in V Rising en natuurlijk hoe je ook je eigen paard kunt krijgen.

Read this next