Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

V Rising: Gear Score - Wat is je Gear Score, hoe verhoog je je Gear Score en wat is het maximum

Hoe je je personage sterker maakt in V Rising uitgelegd.

Wil je de Gear Score in V Rising beter begrijpen? Misschien ben je volledig nieuw in deze nieuwe, en fantastische, open world survival game en wil je begrijpen hoe het ongebruikelijke level systeem werkt. Of misschien ben je al een tiental uur in de game en wil je weten wat je maximale gear score kan zijn.

De antwoorden op die vragen wachten je op hieronder. We wandelen door wat Gear Score betekent, hoe deze te verhogen, en wat de maximum Gear Score is die je kan bereiken in V Rising.

Op deze pagina:

V Rising Gear Score uitgelegd

Net zoals in RPG's als Destiny en New World, level je je personage in V Rising niet door XP te verzamelen. In de plaats heb je een Gear Score, dat volledig bepaald wordt door de gear die je momenteel equiped hebt.

Je kan je Gear Score in V Rising altijd bekijken door naar je inventory te gaan, of naar het cijfer te kijken naast je health balk. Je Gear Score verandert steeds wanneer je een bepaald item gebruikt of niet gebruikt. Dus wees niet verbaast als je Gear Score ineens deelt als je wisselt van zwaard naar mace bijvoorbeeld. Als je Mace een lagere Gear Score heeft, zal je algemene Gear Score ook dalen.

Gear Score betekent niks wanneer je speelt tegen andere spelers, maar het is erg belangrijk als je het opneemt tegen NPC vijanden. Hoeveel damage je doet aan vijanden hangt volledig af van je huidige Gear Score relatief met hun level. Als een vijand een veel hoger level heeft dan je huidige Gear Score, dan zal je hen niet veel schade kunnen toebrengen.

Wanneer je een vijand tegenkomt, kijk je dus best snel even naar de kleur van hun health balk, want dat duidt aan hoe moeilijk of gemakkelijk deze is om te verslaan. Als de health balk van de vijand rood is, dan is deze waarschijnlijk te moeilijk op dit moment. En als het level van je vijand veel hoger is dan je Gear Score, dan zal er zelfs een doodskop verschijnen naast hun balk in plaats van een cijfer.

Als je een schedel ziet naast een vijand, dan is het waarschijnlijk slim om je uit de voeten te maken.

Wat is de max Gear Score in V Rising?

De maximum Gear Score die je kan bereiken in V Rising is 80. Na dit punt kan je enkel nog items, abilities en slimme planning gebruiken om sterker te zijn.

Oké, in principe is de max Gear Score in feite 81, maar dat is enkel omdat bepaalde armour set synergy bonussen en gelijkaardige mechanics je een extra +1 Gear Score geven. Maar het maximale dat je kan bereiken met normale gear is 80.

Het kan natuurlijk altijd zijn dat ontwikkelaar Stunlock Studios hun game nog een update geeft en meer regio's toevoegd aan de V Rising map. Met nieuwe gebieden zouden er nieuwe, sterkere vijanden kunnen komen en is het waarschijnlijk dat de max Gear Score nog stijgt boven 80. Maar voorlopiog is dit dus de limiet.

Wil je wegwijs worden in de wereld van V Rising? Lees dan zeker onze V Rising tips en tricks. We hebben ook aparte pagina's die je meer vertellen over healen in V Rising, waar je iron vindt in V Rising, hoe fast travel en waygates werken in V Rising en natuurlijk hoe je ook je eigen paard kunt krijgen.

Hoe je Gear Score verhogen in V Rising

Om je Gear Score te verhogen moet je gear equippen met hogere Gear Score waarden. Je kan de Gear Score van equipment bekijken door er met je muis over te zweven in je inventory. Jer kan ook de Gear Score van een item bekijken voordat je het craft door met je muis over het recept te gaan in het crafting scherm.

De gemakkelijkste manier om je Gear Score te verhogen is door de quests te volgen die de game je geeft, en door je Blood Altar te gebruiken om steeds sterkere bazen te vinden. Door deze bazen te verslaan zal je belangrijke bouwwerken en crafting recepten vinden waarmee je wapens en equipment kunt maken met hogere Gear Scores.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

V Rising

Video Game

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties