Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

V Rising Blood Essence uitgelegd

Een overzicht van alles waar je Blood Essence voor nodig hebt.

Wil je weten hoe je Blood Essence in V Rising krijgt? Blood Essence is een belangrijke grondstof in V Rising, aangezien je het gebruikt als brandstof voor je Castle Heart. Ook kan je er je Castle Heart mee upgraden. Als je Castle Heart geen Blood Essence meer heeft dan zal decay inzetten. Met dat in het achterhoofd weet je dus dat je zoveel mogelijk Blood Essence zal willen verzamelen in V Rising.

Hieronder beschrijven we alles wat je moet weten over Blood Essence in V Rising, inclusief de krachtigere Greater Blood Essence en alle varianten van Primal Blood Essence.

Op deze pagina:

Hoe Blood Essence krijgen in V Rising

Normale Blood Essence wordt vrij vaak gedropt door vijanden met laag level. Wel is een voorwaarde dat deze vijanden kunnen bloeden. Dat betekent dus dat alle dieren en mensen in Farbane Woods, zoals bandits, bears, deer, en moose Blood Essence kunnen laten vallen als je ze doodt. Niet elke vijand zal Blood Essence laten vallen, maar na een kleine moordpartij mag je vrij zeker zijn dat je een redelijke voorraad hebt.

Als je moeite hebt met het vinden van Blood Essence, dan kan je deze ook craften met een Blood Press. Dit zijn de recepten voor Blood Essence:

  • Rats x4 - 10 Blood Essence
  • Tainted Hearts x4 - 60 Blood Essence

Hoe Great Blood Essence krijgen in V Rising

Greater Blood Essence wordt gedropt door vijanden met een hoog level, zoals de vijanden die je kan vinden in Dunley Farmlands. Veel van de vijanden hier zijn tussen level 20 en level 50, en we vonden hier bergen Greater Blood Essence na wat verkennen.

Als je niet veel geluk hebt met Great Blood Essence drops, dan is het goede nieuws dat je ook dit kan craften. Je zal echter eerst Tristan the Vampire Hunter moeten verslaan. Dat is één van de bazen in V Rising. Je kan Tristan the Vampire Hunter vinden in Farbane Woods, maar aangezien hij over het hele gebied rondloopt is het moeilijk zijn exacte locatie te vertellen.

Tristan is een sterke tegenstander, dus je zal ongeveer level 45 willen zijn voordat je hem uitdaagt. Als je erin slaagt te winnen, dan zal je Greater Blood Essence kunnen craften met een Blood Press.

Dit zijn de recepten voor Greater Blood Essence:

  • Unsullied Hearts x4 - 1 Greater Blood Essence
  • Blood Essence x200 - 1 Greater Blood Essence

Unsulled Hearts zijn ook een zeldzame grondstof in V Rising, dus het is gemakkelijker om gewoon veel Blood Essence te verzamelen om Greater Blood Essence te craften. Als je Unsullied Hearts wil vinden, dan is het vrij gelijkaardig aan het verzamelen van Greater Blood Essence. Deze wordt ook gedropt door vijanden tussen level 20 en level 50.

Wil je wegwijs worden in de wereld van V Rising? Lees dan zeker onze V Rising tips en tricks. We hebben ook aparte pagina's die je meer vertellen over healen in V Rising, waar je iron vindt in V Rising, hoe fast travel en waygates werken in V Rising en natuurlijk hoe je ook je eigen paard kunt krijgen.

Hoe Primal Blood Essence krijgen in V Rising

Primal Blood Essence is de meest zeldzame vorm van Blood Essence, en kom je pas voor het eerst tegen als je al heel ver in de game zit. Gelukkig weet je reeds je Primal Blood Essence kunt krijgen wanneer je het nodig hebt.

Als je Primal Blood Essence wil craften in V Rising, dan moet je eerst Jade the Vampire Hunter verslaan. Net zoals Tristan is Jade the Vampire Hunter een baas die rondzwerft en is er dus geen locatie die we kunnen geven. Meestal loopt ze echter wel in het midden van Dunley Farmlands.

Jade heeft een erg hoog level, dus probeer haar niet uit te dagen voordat je rond level 60 bent. Wie het gevecht wint, zal de mogelijkheid krijgen om Primal Blood Essence te craften met de Blood Press.

Dit zijn de recepten voor Primal Blood Essence:

  • 4 Exquisite Hearts - 1 Primal Blood Essence
  • 12 Greater Blood Essence - 1 Primal Blood Essence

Normaal gezien zal je ook Primal Blood Essence en Exquisite Hearts kunnen krijgen door tegen high level vijanden en bazen te vechten, zoals die dat je in Silverlight Hills kunt vinden. We hebben echter nog niet veel tijd in dat gebied doorgebracht, maar zodra we meer weten, zullen we deze pagina updaten.

Hoe gebruik je alle soorten Blood Essence in V Rising

Blood Essence is de brandstof voor je Castle Heart. Om dit te gebruiken ga je naar je Castle Heart en plaats je wat Blood Essence ins het kleine rooster in het menu. Elke Blood Essence gaat zo'n 8 minuten mee, dus je zal een hoop Blood Essence in je Castle Heart willen plaatsen voordat je verder gaat met je avontuur. Dat is echter niet het enige waar je Blood Essence voor kunt gebruiken. Je kan er ook Greater Blood Essence en Primal Blood Essence mee maken. Dat zijn meer zeldzame varianten waar je je Castle Heart mee kunt upgraden.

Greater Blood Essence is een sterkere variant van Blood Essence waarmee je je Castle Heart kunt upgraden en Servant Coffins mee kunt bouwen. In tegenstelling tot de normale Blood Essence kan Greater Blood Essence niet gebruikt worden als brandstof voor je Castle Heart. Je zal dus beide vormen nodig hebben.

Primal Blood Essence wordt minder vaak gebruikt, maar is nog steeds erg belangrijk. Aan het einde van V Rising zal je het recept krijgen voor de Blood Key. Dat is een high level gear dat momenteel het enige legendary item is in V Rising. De Blood Key is gelukkig een endgame item, waardoor je meer dan tijd genoeg hebt om zoveel mogelijk normale Blood Essence en Greater Blood Essence te verzamelen. Als het dan eenmaal zover is, kan je je voorraad gebruiken om Primal Blood Essence te maken met de Blood Press.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

V Rising

Video Game

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties