Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

USB-C-oplaadpunt voor randapparatuur is vanaf december 2024 verplicht in EU

Volledig opgeladen voor 2024.

De Europese Unie meldt in zijn publicatieblad dat alle nieuwe mobiele randapparatuur vanaf 28 december 2024 van een USB-C-oplaadpunt moet voorzien zijn.

Dat betekent dat alle nieuwe mobiele apparaten zoals smartphones, digitale camera's, headsets, handheld gameconsoles,... in de Europese Unie uiterlijk dan moeten beschikken over een universeel USB-C-oplaadpunt.

Via hetzelfde publicatieblad raakte ook bekend dat fabrikanten van laptops en andere radioapparatuur vanaf 28 april 2026 verplicht hun apparaten moeten voorzien van hetzelfde universele USB-C-oplaadpunt.

Voor wie het gemist heeft, alle draagbare apparaten in de EU moeten tegen eind 2024 opladen met een USB-C-oplaadpunt om de afvalberg te verkleinen. Dat alles heeft vooral een grote impact op Apple,dat momenteel enkel met een Lightning-aansluiting werkt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.
Reacties