Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Unreal Engine 4 waarschijnlijk pas in 2014

Tech voor volgende generatie consoles.

De volgende versie van de Unreal Engine zal waarschijnlijk pas in 2014 af zijn, heeft Tim Sweeney, de oprichter van Epic, gezegd in een interview met IGN. In dat interview zegt hij dat 60% van zijn tijd gaat naar het onderzoeken van toekomstige technologiën: die voor de Unreal Engine 4 en die dat in de volgende generatie consoles gaat zitten.

"Deze technologie gaat niet klaar zijn voor het grote publiek tot ongeveer 2014 maar als we focussen op die horizon kunnen we een aantal heel leuke dingen doen die nu nog niet haalbaar zijn, maar dan wel," zei Sweeney.

"We hebben ons meest productieve werk geleverd toen we werkten aan de eerste Unreal Engine in 1996 en we software schreven die een boel features had die niemand eerder gezien had. Het voelt alsof we dat opnieuw doen met de Unreal Engine 4, we verkennen gebieden van de technologie waar niemand mee bezig is omdat het te ver in de toekomst ligt. Maar ik zie er veel potentie en het is enorm leuk werk."

De Unreal Engine is de populairste engine om games mee te maken. Een geplande release van UE4 in 2014 suggereert dan ook dat we in die tijd met een nieuwe generatie consoles te maken zullen hebben aangezien de Xbox 360 en PlayStation 3 gewoonweg niet de kracht bezitten voor dergelijke graphics.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties