Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De Unreal Engine 4 toont de grafische kwaliteit van de volgende generatie games

De next-gen graphics slaan ons met verstomming.

Epic heeft de eerste tech-demo van de Unreal Engine 4 voorgesteld. Deze engine zal worden gebruikt door een hele reeks ontwikkelaars die games voor de volgende generatie consoles willen, euh, ontwikkelen. Het biedt dus een zicht op wat we qua grafische pracht mogen verwachten voor de opvolgers van de Xbox 360 en de PS3 (en natuurlijk ook op pc). En neen, dit is geen cutscene of trailer. Dit zijn echte in-game beelden.

In maart vroeg Epic al openlijk aan de huidige console-ontwikkelaars om de hardware die in de volgende generatie gameconsoles zal zitten zo sterk mogelijk te maken, willen ze de nieuwe Unreal Engine vlot kunnen trekken. Hopelijk wordt er gehoor gegeven aan dat verzoek.

Epic's senior technical artist Alan Willard geeft in volgende video een rondleiding door het level dat we te zien kregen in de tech-demo en vertelt wat er allemaal veranderd is aan de hun nieuwe engine. Er werd vooral vooruitgang geboekt op gebieden zoals licht- en schaduwspel, dat volledig dynamisch wordt gerendered en dat qua kleur en invalshoek verandert naar mate het materiaal van het beschenen object en de plaatsing van de lichtbron varieert. Ook kunnen er duizenden deeltjes tegelijk worden weergegeven (denk bijvoorbeeld aan veel realistischere sneeuwstormen) en wordt het programmeren en ontwerpen voor de ontwikkelaar zelf ook veel aangenamer. Maar kijk vooral zelf naar deze adembenemende video:

Getagged als

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties