Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Unreal Engine 3 voor iPhone

Epic zelf geen games in de maak.

Vice-president van Epic Games Mark Rein heeft onlangs aan Anandtech een versie van Unreal Engine 3 getoond die werkt op de iPod Touch en iPhone 3GS. Dit is dezelfde engine waar games als Gears of War 2 mee gemaakt werden.

Epic heeft zelf geen games voor het platform in ontwikkeling. De conversie van de engine naar de iPhone is eerder onderdeel van het bedrijf om nieuwe markten aan te boren. Rein zei ook dat de engine binnenkort gelicensieerd zal kunnen worden maar geen onderdeel zal zijn van het gratis pakket dat het bedrijf verdeeld voor hobbyisten en garage-developers.

Naar het schijnt zal Epic op de CES-beurs in januari de engine ook tonen voor een 'geheel ander mobiel platform' maar welk platform dat precies is, daar hebben we het raden naar.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties