Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Uncharted was niet als trilogie ontworpen

Naughty Dog kan reeks eeuwig blijven maken.

Naughty Dog, de ontwikkelaar achter de Uncharted reeks, heeft in een interview laten weten dat het nooit de bedoeling was om een trilogie te ontwerpen.

Dat vertelde Evan Wells, de leider van de groep, tijdens een gesprek over het aankomende Uncharted 3: Drake's Deception. Hij liet weten dat elk spel als een stand-alone avontuur gezien moet worden, en dat er daardoor geen enkele reden is waarom Naughty Dog ooit zou stoppen met het ontwikkelen van nieuwe games binnen de reeks.

Toch is de ontwikkelaar nu nog niet klaar om al over Uncharted 4 te praten - wat we ook begrijpen gezien deeltje drie nog niet eens uitgekomen is. "Toch wil ik duidelijk maken dat het nooit onze bedoeling was om van Uncharted een trilogie te maken," vertelde Wells.

"We kunnen Nathan Drake in allerhande gesloten scenario's blijven plaatsen waarmee elk soort gamer aan de slag kan gaan, zonder dat ze daarvoor de voorgaande delen gespeeld moeten hebben. Maar mocht dat wel zo zijn, dan zal die speler natuurlijk meer voldoening halen uit de verhaallijn en de evolutie die de personages doormaken," aldus Wells.

Samenvatting: Naughty Dog kan Uncharted games blijven maken zolang er leuke ideeën zijn voor nieuwe situaties waarin Nathan Drake terecht kan komen.

Uncharted 3: Drake's Deception verschijnt in november, en dat exclusief voor de PlayStation 3. Daarnaast zit ook Uncharted: Golden Abyss in de pijplijn, maar die game zullen we pas in de winkelrekken terugvinden wanneer de PS Vita, de nieuwe handheld van Sony, op dezelfde plek ligt. Verwacht rond beide titels binnenkort een hands-on preview op Eurogamer Benelux.

Een indrukwekkende gameplay demo van Uncharted 3.
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties