Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Uncharted: The Lost Legacy is laatste Uncharted game voor Naughty Dog

De studio wil zich richten op andere games.

Uncharted: The Lost Legacy is de laatste Uncharted-game voor ontwikkelaar Naughty Dog. The Lost Legacy is een standalone uitbreiding voor Uncharted 4 met Choe Frazer en Nadine Ross in de hoofdrollen.

De eerste Uncharted kwam in 2007 uit. Sindsdien volgden nog drie hoofdgames. De eerste drie games zijn samen meer dan 20 miljoen keer verkocht. Het vierde deel lanceerde vorig jaar en is intussen al meer dan 9 miljoen keer verkocht.

Uncharted: The Lost Legacy komt later dit jaar uit en is volgens Naughty Dog-baas Evan Wells de laatste game in de reeks: "Een nieuwe Uncharted-game hierna is voor ons onwaarschijnlijk. Zeg nooit nooit, maar momenteel focussen we vooral op The Last of Us Part 2."

Bekijk op YouTube

Naughty Dog sluit niet uit dat een andere studio de ontwikkeling van de Uncharted-games overneemt. Eerder ontwikkelden andere studio's al games in de serie. Zo maakte SIE Bend Studio de spin-off game Uncharted: Golden Abyss voor de PlayStation Vita.

Een exacte releasedatum voor Uncharted: The Lost Legacy is nog niet bekend. In afwachting lees je hier nog eens Carl zijn Uncharted 4: A Thief's End review.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.
Reacties