Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Uncharted: The Lost Legacy - 5 dingen die je moet weten

Op de kaart gezet.

Uncharted: The Lost Legacy is het nieuwe deel in de Uncharted-reeks, maar wijkt op enkele vlakken stevig af van de gevestigde formule. Wij zetten de vijf belangrijkste dingen die je moet weten voor je op een rijtje. Vergeet bovendien niet om onze Uncharted: The Lost Legacy review te lezen.

Standalone game

De ontwikkeling van Uncharted: The Lost Legacy begon als DLC voor Uncharted 4: A Thief's End. Het was eigenlijk bedoeld om dezelfde rol te vervullen als de Left Behind DLC voor The Last of Us: een korte downloadbare uitbreiding die gaten in het verhaal opvult.

Tijdens de ontwikkeling merkte ontwikkelaar Naughty Dog echter dat The Lost Legacy begon te groeien. Er kwamen steeds meer ideeën die de studio wilde uitwerken, waardoor het van DLC tot een volwaardige Uncharted-game uitgroeide.

Om die status als volwaardige game te bevestigen, heeft Naughty Dog besloten om van The Lost Legacy een standalone game te maken. Je hebt Uncharted 4 dus niet nodig om de game te kunnen spelen.

Eerste Uncharted zonder Nathan Drake

Nathan Drake is ondertussen een van dé uithangborden van het PlayStation-merk. Hij speelt dan ook altijd op zeer flamboyante wijze de hoofdrol in de Uncharted-games waarbij zijn obsessie met eeuwenoude schatten steeds centraal staat.

Daar komt nu echter verandering in. Je speelt in The Lost Legacy namelijk als Chloe Frazer, die voor het eerst haar opwachting maakte in Uncharted 2 en een kleine rol had in Uncharted 3. Zij wordt op haar tocht vergezeld door Nadine Ross, de stoere huurlingenleidster uit Uncharted 4. Naughty Dog heeft daarbij zijn belofte gehouden: Nathan Drake duikt geen enkele keer op in The Lost Legacy. Of andere oude bekenden de revue passeren… dat laten we aan jou over om te ontdekken.

Op reis naar India

De Uncharted-reeks is ondertussen al de hele wereld rondgereisd, maar India is nog niet eerder aan bod gekomen. Je verkent daarbij zowel de straatjes en daken van een grootstad, als de jungles en ruïnes van de westelijke Ghats.

Je hebt een goede reden om India te verkennen. De roots van Chloe liggen namelijk daar, en ze weet daarom bijna alles van de cultuur af. Die cultuur hoef je trouwens niet enkel op te snuiven, maar mag je zelfs meeroven. Je bent namelijk op zoek naar de mythische Hoorn van Ganesh.

Echt de laatste Uncharted?

Is dit dan de allerlaatste Uncharted? Naughty Dog maakte namelijk bij de ontwikkeling van Uncharted 4 de belofte dat het avontuur van Nathan Drake er echt-waar-plechtig-beloofd op zat.

Daar blijkt op zich geen woord van gelogen. Nathan Drake duikt zoals beloofd niet op in The Lost Legacy. Naughty Dog hint er echter naar dat de Uncharted-reeks nog een tijdje kan doorgaan als het blijft focussen op zijpersonages. “The Lost Legacy toont dat Nathan Drake niet nodig is om een Uncharted-game te maken,” aldus de studio. Wij duimen alvast voor een avontuur met Elena in de hoofdrol.

Audiovisueel vakmanschap

Om de stelling dat The Lost Legacy echt een standalone game is verder kracht bij te zetten, krijg je bij aankoop ook toegang tot de multiplayermodus van Uncharted 4. Zo kun je na het solo-avontuur in online exotische omgevingen nog verder je klauter- en schietvaardigheden bewijzen.

Ontwikkelaar Naughty Dog heeft onlangs een Uncharted 4 Survival-modus toegevoegd, die eveneens beschikbaar is in The Lost Legacy. Meer dan genoeg spelmodi voor de aankoopprijs van 40 euro, dus.

Uncharted: The Lost Legacy is vanaf nu voor de PlayStation 4 (Pro) verkrijgbaar.

Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties