Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Uncharted 4: A Thief's End - 5 dingen die je moet weten

Het einde van een dief.

Nathan Drake is al sinds zijn allereerste avontuur in 2007 een icoon voor PlayStation. De goedlachse schattenjager heeft al drie avonturen op de PlayStation 3 achter de rug, een kleinere jacht op de PlayStation Vita en bovendien werden ook de eerste drie games geremastered voor de PlayStation 4 in Uncharted: The Nathan Drake Collection. Wat is er dan zo speciaal aan dit vierde deel? We zetten het even voor je op een rijtje.

1. Het is de laatste Uncharted van Naughty Dog

Naughty Dog geeft aan dat dit de allerlaatste Uncharted-game is voor de studio. Het sluit echter niet uit dat Uncharted wordt verdergezet met een andere ontwikkelaar. De rechten op de reeks behoren immers toe aan Sony.

2. Nathan wordt met zijn broer Sam herenigd

Uncharted 4 speelt zich verschillende jaren na het derde deel af. Nathan heeft zich gesetteld en is met Elena getrouwd. Wanneer zijn doodgewaande broer Sam echter weer opduikt, wordt hij halsoverkop in een nieuw avontuur gesleurd.

3. De twee bekendste stemacteurs in de hoofdrol

De rollen van Nathan en Sam Drake worden door de twee bekendste mannelijke stemacteurs in de game-industrie vertolkt. Oudgediende Nolan North (als Nathan) brak door met Uncharted, maar heeft al vele tientallen rollen op zijn naam staan. Zo sprak hij ook Pinguin in de Batman: Arkham-reeks in. En Troy Baker (als Sam) vertolkte eerder Joel in the Last of Us (ook van Naughty Dog) en Booker DeWitt in BioShock Infinite.

4. Geregisseerd door het duo achter The Last Of Us

Het duo Neil Druckmann en Bruce Straley was eerder verantwoordelijk voor The Last Of Us. Voor Uncharted 4 zijn ze opnieuw de projectleiders. Volgens geruchten ging dat echter gepaard met het ontslag van de oorspronkelijke schrijfster van de Uncharted-reeks Amy Hennig.

5. Exclusief voor de PlayStation 4

Uncharted 4: A Thief's End komt exclusief voor de PlayStation 4 uit, net zoals de eerdere games in de Uncharted-reeks. Naughty Dog heeft dan ook een sterke band met Sony: ook de Crash Bandicoot-games en de Jak and Dexter-reeks waren exclusief voor PlayStation consoles. Sony kocht de studio in 2001 ook op.

Hier lees je de Uncharted 4 review.

Raadpleeg ook onze gids met alle Uncharted 4 collectibles zoals de 109 Uncharted 4 Treasures.


Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Over de auteur

Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen