Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ultima IV: C64 gratis in App Store

RPG uit 1985 zonder toeters en bellen.

De Commodore 64-versie van Ultima IV: Quest of the Avatar is vanaf vandaag gratis te downloaden in de App Store onder de naam Ultima IV: C64. Gratis is in dit geval ook echt gratis: er is geen sprake van een in-game shop waarin je extra's kan kopen, zoals zo vaak het geval is met iOS-games.

De iOS-versie van het origineel uit 1985 bevat de oorspronkelijke handleidingen in digitale vorm, een beginnersgids die mogelijk is gemaakt door Gamefaqs, en de mogelijkheid je spel automatisch op te slaan zodra je de app sluit. Het is ook mogelijk om binnen de app een notitieblokje te openen, zodat je belangrijke zaken niet vergeet.

Ultima IV: C64 is gebouwd op de engine van de C64: Elite Collection, tevens voor iOS. Die is overigens niet gratis: voor €4,49 koop je een pakket van tien Commodore 64-games. Vervolgens kun je extra pakketten aanschaffen voor €1,79 per stuk, met daarin ieder drie andere C64-games.

Getagged als
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties