Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Uitbreiding XCOM: Enemy Unknown aangekondigd

XCOM: Enemey Within biedt veel extra opties om de aliens te verslaan.

Vandaag heeft XCOM-ontwikkelaar Firaxis een uitbreiding voor XCOM: Enemy Unknown aangekondigd voor pc en consoles, getiteld XCOM: Enemy Within. De uitbreiding komt op 12 november uit.

XCOM: Enemy Within is geen vervolg, noch een prequel. Je bestrijdt dezelfde alien-invasie als in Enemy Unknown, maar dit keer met een hele hoop extra's.

Zo krijg je straks de optie om elke soldaat in je team een taal toe te wijzen. Op deze manier wil Firaxis het internationale aspect van het spel benadrukken en hoor je straks je soldaten Frans en Duits spreken.

Verder komen er ongeveer veertig nieuwe mappen bovenop de originele tachtig. Waar UFO's in het origineel alleen maar in bossen crashten zullen ze nu ook in een dorp kunnen neervallen.

Ook komt er een nieuwe klasse voor je soldaten, getiteld de 'Mech trooper'. Deze creëer je door een bestaande soldaat een faciliteit binnen te laten wandelen, waar ze hun huidige competenties verliezen maar nieuwe mogen kiezen uit de nieuwe klasse.

Enemy Within komt 12 november naar de Xbox 360, Playstation 3, pc en Mac. Voor deze laatste platformen zal de uitbreiding waarschijnlijk 30 euro gaan kosten. Voor de consoles kost de uitbreiding 40 euro, maar deze versie komt gebundeld met eerdere DLC's.

Over de auteur
Jelmer Dijkstra avatar

Jelmer Dijkstra

Redacteur

Jelmer speelt bij gebrek aan een sociaal leven al spellen sinds hij kan lopen. Zijn favoriete spellen stammen daarom ook voornamelijk uit de oertijd van gamen.

Reacties