Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Uggie wordt Nintendo's mascotte voor Nintendogs

Filmhond nu pas echt in de hondenhemel.

Nintendo heeft trots bekend gemaakt dat Uggie ervoor gekozen heeft officiële mascotte te worden van 3DS-game Nintendogs + cats. Uggie is natuurlijk de inmiddels wereldberoemde Jack Russel uit The Artist, al staat geen enkele van de tien Oscar-nominaties op naam van de trouwe viervoeter.

Nintendo kijkt echter niet op een Oscar meer of minder en is maar al te blij om Uggie in te huren. De hond zal de Verenigde Staten rondreizen en het publiek verbazen met zijn leuke truukjes en goede manieren.

"Uggie heeft niet moeten zitten en pootje geven om dit contract voorgeschoteld te krijgen," zei vice-president van marketing Scott Moffitt. "De eer is helemaal aan onze kant dat we kunnen samenwerken met zo'n ster, vooral om dierenliefhebbers en fans van portable games kennis te doen maken met de fun van Nintendogs + cats."

Uggie gaf geen commentaar.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties