Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ubisoft wil meer inzetten op free-to-play games

Maar AAA-games worden niet verwaarloosd.

Ubisoft breidt zijn contentmix uit en gaat naast betalende AAA-games ook meer grote free-to-play titels ontwikkelen. Dat verkondigde Ubisoft-topman Frederick Duguet gisteren in een vergadering met de investeerders.

Duguet zei in het gesprek dat Ubisoft niet langer enkel gaat focussen op het uitbrengen van drie à vier grote games per jaar en daarom zijn aanbod uitbreidt naar free-to-play games. Daarmee wil het bedrijf zijn omzet doen stijgen.

Kort na deze onthulling ontstonden er geruchten dat Ubisoft definitief wil stoppen met de productie van betalende AAA-games zoals bijvoorbeeld Assassin's Creed. Ubisoft-medewerker Sean Lama drukte die geruchten echter meteen de kop in op Twitter.

Zo zullen de nieuwe free-to-play games er volgens hem juist voor zorgen dat spelers "meer kunnen genieten van de bijbehorende AAA-titel". Daarbij haalt hij het voorbeeld aan van de Call of Duty-reeks.

Daarnaast laat een woordvoerder van Ubisoft aan Eurogamer weten dat het bedrijf niet van plan is om zijn aanbod aan AAA-games in de toekomst te verminderen. De studio wil immers twee vliegen in een klap slaan door "premium ervaringen" te bieden aan de spelers en tegelijkertijd zijn portfolio uit te breiden met free-to-play-titels.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Assassin's Creed Valhalla

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties