Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ubisoft verontschuldigt zich voor DRM problemen

Tijdelijk onspeelbare games door veranderen server.

Een veelgehoorde klacht over Ubisofts DRM voor PC-games die vereist dat je tijdens het opstarten en/of spelen van een game steeds verbonden bent met één van hun servers, is dat legitieme exemplaren niet langer werken van zodra hun servers technische problemen zouden kennen. Gepirateerde versies daarentegen zouden blijven werken zoals voordien.

Ubisoft kondigde onlangs aan dat deze servers tijdelijk offline gehaald zouden worden om de gegevens te verplaatsen, wat concreet inhoudt dat de PC-versies van games als HAWX 2, Might & Magic: Heroes 6, The Settlers 7 en anderen sinds gisteren onspeelbaar zijn. Tot overmaat van ramp melden spelers intussen dat ook games die gespaard zouden moeten zijn van de problemen, eveneens dienst weigeren. Het lijstje kan dus aangevuld worden met Driver: San Francisco en Anno 2070.

De uitgever biedt via Twitter uitdrukkelijk z'n verontschuldigingen aan en liet bovendien weten dat dit ongemak allicht tot donderdagmorgen zal aanhouden.

Je kan zeggen wat je wilt, maar dit is niet de eerste maal dat gamers wier zuurverdiende centen naar het aankopen van deze Ubisoft-games gingen, in de kou komen te staan met een onspeelbaar exemplaar. Wij hopen dan ook dat Ubisoft afstapt van deze onnodige en overdreven maatregel die oprechte kopers meer schade toebrengt dan de piraten.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen